Home Nieuws Stripglossy 11 in de schappen

Stripglossy 11 in de schappen

Het nieuwe jaar is met veel vonken en vuurwerk van start gegaan. Vlak voor de jaarwisseling lag Stripglossy nummer 11 al in de schappen. Gasthoofdredacteur is tekenreus Philippe Delzenne.

In Vlaanderen is hij zeker en vast bekend, maar in Nederland is hij een verborgen schat. Zo eenvoudig als hij De Smurfen en Jommeke uit zijn pen tovert, zo gelaagd is de man zelf. Dit blijkt ook uit zijn eigen creaties, zoals zijn poëtische Trace Noël en de filosofische Bottleneck Brothers. Het is dan ook niet verwonderlijk dat hij een bewonderaar is van het werk van Herman van Veen.

En dat verklaart wellicht ook zijn voorliefde voor heer Bommel. De beste beer duikt ook in dit nummer weer op. Op verzoek van Marten Toonder maakte Delzenne in de jaren 1980 een viertal Bommelwenskaarten en speciaal voor deze StripGlossy heeft hij ze nu vrij naar Marten Toonder uitgewerkt en geïnkt, waarvan een kaart als cadeautje voor de lezer exclusief en eenmalig bij de StripGlossy zit bijgesloten. Er zijn vier verschillende versies, de kaarten zijn willekeurig verspreid over de gehele oplage. Dus als je ze allemaal wilt hebben kun je aan de bak.