Home Nieuws Eppo koopt eigen naam van Sanoma

Eppo koopt eigen naam van Sanoma

Het merk Eppo is niet langer in handen van Sanoma, maar is nu eigendom van het stripblad zelf. De afgelopen tien jaar verscheen Eppo onder licentie van Sanoma, maar er is nu een nieuwe afspraak gemaakt. De merknaam is daarmee officieel eigendom geworden van Uitgeverij L, die Eppo al jaren uitgeeft. Daarmee schaart Eppo zich in de rij van tijdschriften die los van Sanoma aan een tweede leven zijn begonnen, zoals Vorsten, Kijk, Panorama, Playboy en Nieuwe Revu. Het verkrijgen van de merknaam is een kroon op het tienjarig jubileum dat Eppo deze maand viert.

Tien jaar geleden, op 19 januari 2009, verscheen het eerste nummer van de hernieuwde Eppo. Stripuitgever Rob van Bavel had een jaar daarvoor het plan opgevat om het legendarische tijdschrift een comeback te geven door het één jaar te laten verschijnen, met nieuwe avonturen van Storm, Franka, Agent 327, de Partners, January Jones en natuurlijk Eppo zelf. Het eerste nummer werd een groot succes. Zo groot zelfs dat het blad gewoon werd voortgezet na de eerste jaargang en inmiddels zijn tienjarig jubileum viert.

In die 10 jaar werden er niet alleen nieuwe avonturen gemaakt van de oude helden. Nieuwe series kregen ook een kans, waarvan vele een vaste plek in de stripwereld veroverden zoals de verzetsstrip Haas van Fred de Heij, de western Ronson Inc. van Minck Oosterveer, Hel van Danker Jan Oreel, Max Miller van IJsbrand Oost, Ward van Marissa Delbressine, Guardian van Robbert Damen, Rhonda van Hans van Oudenaarden, Floris van Dondermonde van Remco Polman, Roel Dijkstra van Roelof Wijtsma en Jylland van de Poolse tekenaar Przemyslaw Klosin. Van al deze strips werden tevens succesvolle albums uitgebracht, waarvan de rechten ook aan het buitenland werden verkocht. Daarnaast publiceerde de uitgeverij ook twee boeken over de geschiedenis van zijn voorlopers, te weten: De jaren Pep en De jaren Eppo.

De jarige Eppo viert deze week zijn verjaardag in het nummer dat nu in de winkel ligt en waarin de medewerkers en stripmakers terugblikken op tien jaar stripplezier. En voor wat de toekomst voor dit tijdschrift brengt geldt: Wordt Vervolgd.

[bol_product_links block_id=”bol_5c3c988d953dd_selected-products” products=”9200000089701287″ name=”eppo” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]