Home Nieuws Striphelden vechten tegen corona – gratis album!

Striphelden vechten tegen corona – gratis album!

Nu de corona maatregelen versoepelen en vanaf 11 mei de winkels in België weer mogen openen, willen de stripwinkeliers hun klanten belonen met een bijzonder coronastripboek: ‘Striphelden versus corona’.

Aan het boek, 80 pagina’s dik, hebben meer dan 60 Belgische en Nederlandse stripauteurs belangeloos meegewerkt. ‘Striphelden versus corona’ is een gezamenlijk initiatief van de Belgische stripuitgeverij Oogachtend en Eppo Stripblad/Uitgeverij L.

Ook de striphandel heeft te lijden gehad van de coronacrisis. In een gezamenlijk initiatief hebben Uitgeverij Oogachtend, Eppo Stripblad/Uitgeverij L en stripdistributiebedrijven Pinceel en Strips in Voorraad een actie op poten gezet met het doel de stripspeciaalzaken in Vlaanderen en Nederland te ondersteunen.

“Die actie resulteerde in een heus coronastripboek waaraan meer dan 60 stripauteurs, grote namen uit België en Nederland, geheel belangeloos hebben meegewerkt”, aldus de initiatiefnemers. “De bedoeling is om de klanten massaal – maar met respect voor de anderhalve meter – naar de stripwinkels te krijgen. Bestaande klanten, trouwe klanten, nieuwe klanten… het maakt niet uit. Wanneer ze 15 euro besteden in hun stripwinkel krijgen ze ‘Striphelden versus corona’ gratis mee. Noem het gerust een welkom terug-cadeau.”

Het enthousiasme was groot bij de stripauteurs. “Alle belangrijke stripauteurs en cartoonisten van Vlaanderen en Nederland werken mee aan ‘Striphelden versus corona’. We kregen al snel enthousiaste reacties van hen. De stripauteurs dragen de stripspeciaalzaken dan ook een warm hart toe.”

 

 

Hieronder nog enkele voorproefjes van het stripboek: