Home Nieuws De Generaal gaat integraal 7: Vendetta

De Generaal gaat integraal 7: Vendetta

De generaal gaat integraal 7

De tank dendert onverminderd voort! De Generaal is al toe aan zijn zevende integrale. Vendetta beslaat de jaren 1986-1990 en heeft een speciale rol weggelegd voor de Dolly Parton van de strip, de goedgevormde Truus.

Door Jeroen van Esch

De generaal gaat integraal 7Zoals gebruikelijk wordt er eerst een zeer uitgebreid dossier voorgeschoteld. Deze inleidende documentatie van 46 pagina’s is geschreven door Erwin Lammerts en Mariella Somani. Aan het bod komt zijn vele reclamewerk en experimenten met andere strips (Fiedel, Lodewijk). Het eerlijke en open voorwoord is van niemand minder dan Gerrit de Jager.

Verhalen
Toch zullen de meeste lezers zo snel mogelijk door willen naar de zestien heerlijke verhalen van onze gemankeerde oorlogsheld. Zijn epische confrontaties met agent Dreutel, die steevast achterblijft met een verkreukelde motorfiets en dito ego zijn standaard. Maar daarnaast wordt de Generaal bijgestaan door een wel heel bijzondere gast: zijn minstens zo strijdlustige opa. Truus wandelt te pas en te onpas de stroken binnen en er is – heel modern – een regenboogtank.

De generaal gaat integraal 7

Oud goud
De verhalen zijn allemaal eerder gepubliceerd in Eppo wordt vervolgd, Sjors en Sjimmie Stripblad en, jawel, het Tijdschrift voor Samenleving en Criminaliteit, van 1986-1990. Zoals ze nu fris en fruitig afgedrukt zijn zag je ze waarschijnlijk nog niet eerder. Een fijn vervolg op de reeks en nog steeds een mooi eerbetoon aan Peter de Smet.

De generaal gaat integraal 7

De Generaal gaat integraal 7
Tekst & tekeningen: Peter de Smet
Samenstelling: Erwin Lammerts en Mariella Somani
Uitgever: Uitgeverij Personalia
128 pagina’s / €29,95 / hardcover

Haal dit album bij je favoriete winkel, of bestel direct online: