Home graphic novel De wereldwijven van Pénélope Bagieu

De wereldwijven van Pénélope Bagieu

Delia Akeley was de eerste vrouw die het Afrikaanse continent doorkruiste. Joséphine Baker bracht de charleston naar Europa en zette zich in voor burgerrechten. Josephina van Gorkum verzette zich tot na haar dood tegen de verzuiling. Annette Kellerman bevrijdde de vrouw uit haar Victoriaanse badkostuum. En Wu Zetian werkte zich op van concubine tot keizerin.

wereldwijvenWereldwijven bevat vijftien vrolijke portretten van onafhankelijke vrouwen met lef van over de hele wereld. Prinses, zakenvrouw, actrice of kunstenares: elk zetten ze op hun eigen manier, in hun eigen tijd, de wereld naar hun hand. Een inspirerend boek voor de nieuwe generatie wereldwijven.

Parels
De verhalen zijn pretentieloos, in de goede zin van het woord. Lichtvoetig neemt Bagieu je mee in de levens van deze bijzondere vrouwen. Dat leest natuurlijk prettig weg, totdat je ontdekt wat de echte parels zijn: de grote dubbele platen die de vermakelijke  portretten scheiden. Stuk voor stuk fabelachtig mooie kunstwerken die niet misstaan op een prominente plek aan je muur. Het zijn die extraatjes die een boek memorabel maken. Tof.

Pénélope Bagieu (1982) is een succesvolle Franse tekenares en stripmaker. Ze studeerde Economie en vervolgens Animatie aan de  École nationale supérieure des Arts en aan St. Martins in Londen.

Pénélope Bagieu
Uitgever: Scratch Books
Vertaling: Martine Woudt
144 pagina’s / €27,90 / hardcover

[bol_product_links block_id=”bol_5b1ae7681bb1d_selected-products” products=”9200000078303420″ name=”Wereldwijven” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

RECENSIES OVERZICHT
ARTWORK
9,5
TEKST
9
Vorig artikelDe Jaren Eppo
Volgend artikelSuske en Wiske BRBS 2.0
de-wereldwijven-van-penelope-bagieuWereldwijven bevat vijftien vrolijke portretten van onafhankelijke vrouwen met lef van over de hele wereld. Prinses, zakenvrouw, actrice of kunstenares: elk zetten ze op hun eigen manier, in hun eigen tijd, de wereld naar hun hand. Een inspirerend boek voor de nieuwe generatie wereldwijven.