Home graphic novel Een zee van tijd is goud waard

Een zee van tijd is goud waard

Iedereen kent de afscheidsfeestjes van Corry en Gerrit. De directie heeft mooie woorden voor alle jaren trouwe dienst. Of ze gemeend zijn of niet, het maakt geen moer uit. En dan rest voor de pensionado’s dat zwarte gat met een zee van tijd en heel veel flessen goedkope wijn. Youp heeft een remedie: een handboek voor iedere pensionado.

Door Bastiaan van Esch

Voor velen is de afscheidsreceptie een feest der herkenning. Je bent eigenlijk onmisbaar voor de zaak en iedereen wenst je het allerbeste toe.

En dan is het woord aan Youp. Alle collega’s en klanten die in de rij staan te wachten krijgen er in dit boek van langs. Bij Youp druipt het sarcasme er vanaf. Heerlijk. Eindelijk iemand die de hypocrisie van zo’n verplicht nummer gewoon benoemt. Hard, scherp en doordrenkt met humor.

En dan ligt het onvergetelijke feest al even achter je. De dagen moeten gevuld. Youp neemt je mee op een poëtische zoektocht naar een zinvolle tijdsbesteding. Bladzijde voor bladzijde passeert van alles de revue. Wat moet je toch met al die tijd? Aquarelleren in Toscane? Praten met planten? Creatief bewegen op muziek? Alcoholvrij bier drinken?

Wat je vooral niet moet doen
Goud. Elk woord is goud. Lees het en geniet.

Illustraties en poëzie
In samenwerking met Marije Tolman heeft Youp van ’t Hek het perfecte cadeau ontwikkeld. Met dit handboek bezorg je de pensionado een geweldige invulling van wéér een lange avond.

Alle teksten zijn als een lang gedicht op het papier terecht gekomen en voorzien van geestige illustraties die de boel heerlijk relativeren. Het is naast het zeiken op alle suffe bejaardenactiviteiten ook een heel fris boek. Inhoudelijk is het namelijk zeer toegankelijk, zonder dat het veilig en politiek correct is. Maar zo kennen we Youp ook niet.

Stijlvolle uitgave
Het is een uitgave met een chique linnen rug en met de hardcover kaft. Je krijgt echt waar voor je geld en het is voer voor een avondvullend gesprek met gelijkgestemden.

Een zee van tijd
Scenario: Youp van ’t Hek
Tekeningen: Marije Tolman
Uitgeverij: Thomas Rap
80 pagina’s / €22,99 / hardcover

Haal dit boek bij je favoriete winkel, of bestel direct online: