Home Kunst en prent Het mooiste van Annie M.G. Schmidt

Het mooiste van Annie M.G. Schmidt

annie mg schmidt

Dikkertje Dap, Jip en Janneke, Otje en natuurlijk Pluk van de Petteflet… In een overzicht van het mooiste dat Annie M.G. Schmidt schreef voor kinderen horen ze vanzelfsprekend thuis. Een vrolijke verzameling verhalen, om eindeloos uit voor te lezen. Ook nu nog.

Door Jeroen van Esch

Annie M.G. SchmidtWie is niet opgegroeid met de koningin van het Nederlandse kinderboek? Op school, thuis voor het slapen gaan of bij oma op schoot. Prachtig vonden we het. En nog steeds moet ik glimlachen als ik de boeken opensla om mìjn kinderen voor te lezen.

Illustraties om van te smullen
En niet onbelangrijk: er is vooral veel te zien. De illustraties van Fiep Westendorp zijn legendarisch. Maar in deze bundel dragen ook andere tekenaars hun steentje bij. Om er een paar te noemen: Gerda Dendooven, Sarah van Dongen, Carl Hollander, Philip Hopman, Puck Koper en Thé Tjong Khing. Gloednieuwe en klassieke platen en plaatjes om je vingers bij af te likken.

Variatie om voor te lezen
Of je nu 8 of 88 bent, voor iedereen is er een avontuur, of klassiek gedicht. Juist die afwisseling maakt dit boek een mooie aanvulling op de boeken die je van deze schrijfster al ongetwijfeld in huis hebt als ouder. Grappig, stout, eigenwijs, spannend maar altijd mooi. Verplichte kost in ieder huis. Of als persoonlijk cadeau op een verjaardag. Bedankt Annie.

Verhalen en gedichten om voor te lezen
Tekst: Annie M.G. Schmidt
Tekeningen: Fiep Westendorp en vele anderen
Uitgever: Singel uitgeverijen
224 pagina’s / €21,99 / hardcover met stofomslag

Haal dit boek bij je favoriete winkel of bestel direct online:

RECENSIES OVERZICHT
ARTWORK
SCENARIO
Vorig artikelDe Striptip Speeddates van april 2022
Volgend artikelHet lange wachten wordt beloond
het-mooiste-van-annie-m-g-schmidtDikkertje Dap, Jip en Janneke, Otje en natuurlijk Pluk van de Petteflet... In een overzicht van het mooiste dat Annie M.G. Schmidt schreef voor kinderen horen ze vanzelfsprekend thuis.