Home Recensies Lambik Plastiek

Lambik Plastiek

suske en wiske 347

Wanneer onze vrienden in Lambik Plastiek een aangespoelde walvis redden, die na het eten van plastic zwerfafval doodziek is geworden, besluiten Lambik en professor Barabas een oplossing te vinden voor de plasticsoep in onze oceanen. Maar dat komt ter ore van Polly Ettileen, een plasticproducente die een ongezonde liefde voor het materiaal heeft.

Door Jeroen van Esch

Zij kaapt de uitvinding van de prof en past deze zodanig aan dat ze er de hele wereld mee in plastic kan veranderen. Gelukkig komen Suske en Wiske achter de snode plannen van Polly en zetten ze alles op alles om haar te stoppen. Wat volgt is een race tegen de klok vol verrassende wendingen. Kunnen onze vrienden plastic Polly stoppen? Ze is niet voor de poes: de kogels vliegen ons om de oren! En wie is de milieuvriendelijk vermomde mysterieuze hulp?

Dossier
Suske en Wiske zijn niet de enige plasticvechters. Wereldwijd zijn verschillende organisaties en uitvinders op zoek naar een oplossing om de plasticsoep op te ruimen. Een van de bekendste is The Ocean Cleanup van de Nederlander Boyan Slat. Lees er meer over in het extra dossier bij deze strip.

Gratis naar Sealife
Er wordt boter bij de bedreigde vis geserveerd! Op vertoon van dit uptempo album mag er één kind gratis naar binnen bij Sealife in Blankenberge of Scheveningen. Wel een betalende volwassene meenemen. Leuke uitsmijter van dit sympathieke initiatief.

Peter van Gucht en Luc Morjaeu
Uitgever: Standaard Uitgeverij
48 pagina’s / €6.99 / softcover

[bol_product_links block_id=”bol_5c892711de151_selected-products” products=”9200000101929981″ name=”Suske en Wiske 347″ sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

RECENSIES OVERZICHT
ARTWORK
SCENARIO
Vorig artikelCartooning Syria 2019
Volgend artikelPol bouwt een boot: klassieker voor alle leeftijden
lambik-plastiekWanneer onze vrienden een aangespoelde walvis redden, die na het eten van plastic zwerfafval doodziek is geworden, besluiten Lambik en professor Barabas een oplossing te vinden voor de plasticsoep in onze oceanen. Maar dat komt ter ore van Polly Ettileen, een plasticproducente die een ongezonde liefde voor het materiaal heeft.