Home graphic novel Penelope: een tikje afstandelijk

Penelope: een tikje afstandelijk

penelope

Penelope is vrouw, moeder en chirurg. Terwijl haar dochter thuis worstelt met haar eindexamen en de puberteit, redt Penelope levens in een veldhospitaal in Aleppo.

Door Jeroen van Esch

penelopeIn de bittere oorlogsrealiteit verliest ze patiënten, loopt ze trauma’s op en merkt ze dat haar roeping steeds moeilijker te combineren is met haar gezin.

Penelope is meteen herkenbaar als een Vanistendael. Veelkleurige aquarellen, niet teveel lijnen en structuur. Bij Toen David zijn stem verloor vond ik dat goed werken. Hier raak ik een beetje de draad kwijt. Ik denk een combinatie van de eenvoudig getekende karakters, en een verhaal dat toch wat te lang voortkabbelt. Het blijft wat afstandelijk.

penelope

Misschien dat  deze verder prima verzorgde co-productie van Oogachtend en Scratch simpelweg mikt op een andere doelgroep, dat kan natuurlijk. Zoals de liefhebbers van het betere familiedrama. Ergens hoop je dat er veel meer wordt geswitcht tussen de oorlog in Syrië en haar privéleven, zonder dat één van beide de overhand heeft. Zoals bijvoorbeeld Guy Delisle dat weergaloos kan doen in Jeruzalem of Pyongyang. Ik wacht gewoon even op Vanistendaels volgende album.

Judith Vanistendael
Oogachtend & Scratch
164 pagina’s / €26,90 / hardcover

[bol_product_links block_id=”bol_5d83d0f5e9291_selected-products” products=”9200000117082538″ name=”penelope” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

RECENSIES OVERZICHT
ARTWORK
TEKST
Vorig artikelOrks & Goblins 3: Gri’im
Volgend artikel14-18: De maan als erfenis (november 1918)
penelope-een-tikje-afstandelijkPenelope is vrouw, moeder en chirurg. Terwijl haar dochter thuis worstelt met haar eindexamen en de puberteit, redt Penelope levens in een veldhospitaal in Aleppo.