Home Recensies Pinokkio

Pinokkio

pinokkio

Pinokkio, de houten pop die is voortgekomen uit de handen van houtbewerker Geppetto, is een erg stoute zoon, die zijn vader in de gevangenis heeft doen belanden en nu vergiffenis moet zoeken. Zo begint de oude geschiedenis van de pop die een echte jongen wil worden.

Pinokkio is een tijdloos verhaal vol contrasten en een mix van wreedheid, humor en poëzie, waarin universele thema’s aan bod komen, zoals afkomst en omgaan met anders zijn. Maar natuurlijk ook een zoektocht naar een nieuw begin, omdat opgeven geen optie is.

Dat dit overbekende scenario weer uit de la wordt gevist, betekent niet dat een luie schrijver geen zin had om zelf wat te bedenken. David Chauvel schiep met tekenaar Tim McBurnie een storyboard dat je moeiteloos vasthoudt. Best knap om een verwende striplezer pas los te laten als de laatste pagina omgeslagen is… top!

Chauvel en McBurnie
Uitgever: Silvester Strips
80 pagina’s / €19,95 / hardcover

RECENSIES OVERZICHT
TEKENINGEN
9
SCENARIO
9
Vorig artikelP. Hans Frankfurtherprijs 2018
Volgend artikelNominaties Album van het jaar 2017
pinokkioPinokkio, de houten pop die is voortgekomen uit de handen van houtbewerker Geppetto, is een erg stoute zoon, die zijn vader in de gevangenis heeft doen belanden en nu vergiffenis moet zoeken.