Home Nieuws P. Hans Frankfurtherprijs 2018

P. Hans Frankfurtherprijs 2018

De Stripprofessor

De P. Hans Frankfurtherprijs 2018 is toegekend aan Rob van Eijck, Willem van Helden en Joost Pollmann. Dat meldt het Stripschap vanmorgen.

 

Dit jaar wordt het vak van stripjournalist in het zonnetje gezet. Drie grootmeesters uit de stripjournalistiek krijgen de P. Hans Frankfurtherprijs toegekend, in de volksmond ook bekend als de Jaarprijs voor Bijzondere Verdiensten. Rob van Eijck, Willem van Helden en Joost Pollmann hebben zich talloze malen bewezen. Voor de Commissie voor de Stripschapprijzen was het dan ook vanzelfsprekend om dit trio voor te dragen. Zeker in het jaar waarin Het Stripschap alweer 50 jaar bestaat. Deze vereniging heeft immers het bevorderen van de belangstelling voor het beeldverhaal, en daarmee de stripjournalistiek, hoog in het vaandel staan. Een meer dan terechte keuze dus om deze drie mannen te eren met deze prijs.

P. Hans FrankfurtherprijsGrondleggers
Rob van Eijck en Willem van Helden mogen wel de grondleggers van de Nederlandse stripjournalistiek worden genoemd. Als spil van een team stripliefhebbers en -kenners belichtten zij het wel en wee in stripland tijdens de Gouden Jaren van het legendarische stripinformatiemagazine Stripschrift. Ook Joost Pollmann schrijft al meer dan twee decennia over het beeldverhaal voor de Volkskrant en bladen als Onze Taal, Gaykrant, Filmkrant, Trouw en  Quote. Tel hierbij zijn jarenlange werk voor Stripdagen Haarlem bij op en je hebt de winnaars pur sang van dit jaar.

 

Uitreiking op De Stripdagen
Uiteraard is het trio ook op De Stripdagen aanwezig. Niet alleen om de prijs in ontvangst te nemen, maar ook voor een meet & greet met volgers van deze stripjournalisten. Zij zullen dan alles vertellen over de hoed en de rand van hun vak.

 

Deze prijzen worden uitgereikt op zondag 1 april op De Stripdagen, in de Jaarbeurs Utrecht.
De Stripdagen hebben een gedaantewisseling ondergaan en worden vanaf dit jaar gelijktijdig en gezamenlijk gehouden met Heroes – Dutch Comic Con, een schaalvergroting die de landelijke strippromotie ook voor de langere termijn garandeert.

[bol_product_links block_id=”bol_5a83f8f602859_selected-products” products=”9200000058860614,9200000015345215″ name=”Frankfurther” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]