Home Recensies Bomb Road 3: laatste ’tour’

Bomb Road 3: laatste ’tour’

1972: De Vietnamoorlog sleept zich op pijnlijke wijze voort. Kapitein Bradley Townsend leidt piloten op in de VS, maar wordt gevraagd om voor een laatste ‘tour’ terug te keren in Vietnam. Dat doet hij, maar het wordt hem bijna fataal.

Door Martijn Douma

Dit verhaal draait net iets minder om oorlogshandelingen dan de eerdere albums. Want naast dat hij betrokken is bij luchtgevechten komt Townsend een oude bekende tegen. Bovendien ontstaat er zowaar een romance met een vrouw die hij in Vietnam tegenkomt.

Opvallend
Het is me bij de eerste twee delen niet opgevallen, maar deel 3 bevat relatief veel Vlaams taalgebruik. Terwijl de vertaler dezelfde is. Jammer…

Vliegtuigstrips
Ik moet eerlijk bekennen dat vliegtuigstrips niet de eerste strips zijn die ik oppak in de stripwinkel. Toch ben ik blij dat ik dit drieluik gelezen heb: naast wat meer kennis te hebben opgedaan van de Vietnamoorlog heb ik genoten van de platen van vliegtuigen, vliegdekschepen, helikopters en luchtgevechten van Michel Koeniguer: geweldig!

Tour of Duty
De inkleuring van Wes Hartman leende zich nog het best voor dit verhaal, met name bij platen die zich op of boven de zee afspelen. Bij vlagen riepen de tekeningen bij mij beelden op van de serie Tour of Duty.

Vliegtuigliefhebbers en geïnteresseerden in de Vietnamoorlog kunnen dit drieluik blind aanschaffen. I rest my case.

Tekst en tekeningen: Michel Koeniguer
Inkleuring: Wes Hartman
Vertaling: Frederik van Wonterghem
Grafische verzorging: Studio MYX
Uitgeverij: Silvester Strips
48 pagina’s / hardcover / € 17,95 / ISBN 9789463065986
Deel 1 en 2 zijn in een voordeelpakket samen verkrijgbaar voor € 29,95