Home Recensies De crazy cavia’s ontsnappen!

De crazy cavia’s ontsnappen!

Cavia’s willen vrijheid! Cavia Cesar in ieder geval wel… Dus probeert hij zijn vrienden te overtuigen om te ontsnappen uit hun verblijf. Want opgesloten zitten is heel saai. Maar willen zijn vrienden dat wel? Hoe kunnen ze ontsnappen?

Door Martijn Douma

Na wat mislukte pogingen gaat het goed en kunnen de cavia’s ontsnappen. Of, zoals Cesar zegt: “ze kunnen op vakantie gaan”. Pluisje, Indy, Takos, Dodo en Cesar gaan op verkenning uit in het huis van hun baasjes. Dat is leuk maar ook wel een beetje spannend! Want voor een cavia is een bankstel, een wasmachine of een trap echt heel hoog. En op elektriciteitsdraden kun je lekker kauwen, maar dat is heel gevaarlijk… Gelukkig loopt het allemaal goed af!

De tekenares van dit stripboek, Miss Prickly, tekent graag dieren. Ze heeft ook de stripboeken van Te paard! getekend. Ze tekent de cavia’s op een leuke manier en weet het perspectief in haar tekeningen zo neer te zetten dat de cavia’s ook echt klein lijken. Laurent Dufreney heeft de verhaaltjes geschreven, hij schrijft ook de verhalen van Te paard!


Crazy cavia’s 2 is een leuk, grappig en schattig stripboek voor kinderen. Als je gek bent op cavia’s dan vind je dit boek extra leuk!

Tekst: Laurent Dufreney
Tekeningen: Miss Prickly
Inkleuring: Magali Paillat
Vertaling: Dieter Van Tilburgh
Grafische verzorging: Studio MYX
Uitgeverij: Silvester Strips
48 pagina’s / softcover / € 7,95 / ISBN 9789463065740