Home Recensies Het dagboek van Cerise 2: het boek van Hector

Het dagboek van Cerise 2: het boek van Hector

Cerise en haar vriendinnen hebben zomervakantie. Leuk, zou je zeggen, maar… Erica en Lindsey zijn wel klaar met het gedrag van Cerise. Want ze heeft weer eens geen aandacht voor ze. Omdat ze weer eens een mysterie op het spoor is…

Door Martijn Douma

Het is Cerise namelijk opgevallen dat er een oude vrouw is die elke dinsdag om 15 uur met een verdrietig gezicht op de bus naar de stad stapt. Wanneer de vrouw een bibliotheekkaart verliest, is er aanleiding voor de meiden om deze terug te gaan brengen.  Maar daarmee is het raadsel nog niet opgelost.

De bibliothecaresse en de oude vrouw
Cerise zet haar onderzoek natuurlijk voort en komt terecht bij de bibliotheek in de stad, waar de bibliothecaresse haar meer weet te vertellen over de oude vrouw en over het boek waar ze zo gehecht aan is. Wat zit hier allemaal achter?

Relaties onder druk
Intussen zorgt dit onderzoek ervoor dat de relatie tussen Cerise en haar moeder weer flink wat te verduren krijgt, net als die met Erica en Lindsey. Gelukkig is mevrouw Vandertuin, de buurvrouw, er nog. Cerise heeft heel wat goed te maken…

Heerlijk!
Nu kan ik een diepgaande analyse wijden aan dit stripboek, maar ook dit is, net als deel 1, een heerlijk stripboek voor jong en oud! Koop dit, lees dit, geef het cadeau!

Tekst: Joris Chamblain
Tekeningen en inkleuring: Aurélie Neyret
Vertaling: Mariëlla Manfré
Grafische bewerking: Patrice van der Linden
Uitgever: Silvester Strips
76 pagina’s
softcover / € 9,95 / ISBN 9789463065542
hardcover / € 19,95 / ISBN 97894630655XX