Home Recensies Oliver Page 2: rammelend vermaak

Oliver Page 2: rammelend vermaak

Londen, 1875. De journalist Oliver Page moet een ring terugvinden die hij aan zijn geliefde heeft gegeven. Die ring komt uit een Perzische grafkamer en is het enige waarmee een kwaadaardige parasiet, afkomstig uit een sarcofaag, gestopt kan worden.

Door Martijn Douma

De andere twee ringen heeft Page al, maar hij zal ze alle drie moeten hebben voor een fatale klap. Op zoek dus naar zijn geliefde, de archeologe Beatriz, die andere dingen aan haar hoofd heeft. Hij krijgt daarbij hulp van Wynn, een vrouw uit de 26e eeuw. Zij zit, niet geheel toevallig, ook achter de parasiet aan. Gelukkig heeft het tweetal een tijdmachine – in de vorm van een troon – tot hun beschikking: altijd handig!

Spoor van doden
De parasiet, die lichamen kan overnemen, doet er intussen alles aan om te voorkomen dat de journalist de derde ring terugvindt. Al doende laat het een spoor van doden achter en komt steeds dichter in de buurt bij Page en Wynn, die daarmee uiteraard hun levens niet zeker zijn.

Tijdreizen
Veel actie in dit album, inclusief tijdreizen naar onze tijd. Het tempo zit er goed in, er is voldoende spanning ook. Het tijdreizen is goed te volgen, je zou zeggen dat Stephen Desberg (Brussel, 1954) weet wat hij doet. Maar je kunt je wel afvragen hoe realistisch of logisch de handelingen van de hoofdpersonen zijn, gegeven de setting. Doe je dat niet dan leest het best lekker weg en levert het leuk vermaak op. Inkleurder Felideus (Madrid, 1977) voegt veel sfeer toe aan de prima tekeningen van Griffo (Antwerpen, 1949).

Rammelend en leuk
Een leuke mix van horror, science fiction en historie, met aardige vondsten en ideeën. Jammer dat het verhaal zo op de vlakte blijft en her en der rammelt. Dit is het slot van een tweeluik, maar de basis voor een erg leuke reeks ligt er wel degelijk: het concept heeft de gunfactor. Mits voorzien van een diepgaander scenario dan.

Tekst: Stephen Desberg
Tekeningen: Griffo
Inkleuring: Felideus
Vertaling: James Vandermeersch
Lettering: Studio Peter de Raaf
Uitgeverij: Glénat (via Ballon Media)
56 pagina’s / hardcover / € 16,95 / ISBN 9789462941380