Home Recensies Signeren kun je leren – een stap-voor-stap handleiding

Signeren kun je leren – een stap-voor-stap handleiding

Stel: je hebt, met veel pijn en moeite een uitgever zo gek gevonden iets van jouw schrijf- of tekenwerk te publiceren. Vervolgens word je gevraagd om deze pennenvrucht te komen signeren. De schrik slaat je om het hart… In dit handzame boekje word je aan de hand genomen, zodat je goed beslagen ten ijs komt. 

Door Martijn Douma  

Peter de Wit kun je gerust een ervaringsdeskundige noemen op het gebied van signeren. Dat doet hij namelijk al 40 jaar. In dit boekje geeft hij een stap-voor-stap handleiding, bedoeld voor schrijvers, dichters en tekenaars, om signeersessies zo aangenaam en succesvol mogelijk te laten verlopen.  

Aan bod komt het hele proces van het ontvangen van de uitnodiging tot het afscheid bij de boekhandel. In zijn eigen herkenbare stijl – helder en humoristisch – geeft hij allerlei tips en tricks over bijvoorbeeld de kleding die je aantrekt en eten tijdens het signeren. Hij geeft antwoorden op veel voorkomende vragen en situaties. En tenslotte gaat hij in op enkele ingezonden schrijversvragen.  

Wat voorbeelden: 
“Eten tijdens het signeren ziet er stom uit. Niet doen dus.”
“Liever geen kapotgekauwde Bic of pen met opdruk van de RABO, Sligro of Keukengigant.”
Veel gemaakte opmerking (en het veel gegeven antwoord): “Ik had gedacht dat het drukker zou zijn” – “Het is nu even rustig.”

Veel dingen die in het boekje terugkomen liggen redelijk voor de hand (als je er tenminste eens goed over nadenkt). In situaties waarmee je niet bekend bent helpt het in het algemeen wanneer je op een bepaalde basis kan terugvallen. Dat kan voorkomen dat je onzeker over komt of afgaat. Dit boekje, dat je in een kwartiertje hebt gelezen, geeft inzicht in de meest elementaire zaken die je bij een signeersessie tegenkomt en kan in dat opzicht helpen. 

Het boekje is voorzien van een aantal grappige illustraties. Leuk boekje in een handzaam formaat van 12 bij 17 cm, dus je kunt het nog makkelijk meenemen naar je signeersessie ook!  

Voor de lezer die zelf niet gaat signeren maar geïnteresseerd is in het onderwerp of in de werken van Peter de Wit is dit een geinig tussendoortje.

Tekst en tekeningen: Peter de Wit 
Vormgeving: Rudy Vrooman 
Inkleuring omslag: Wilma Leenders 
Uitgeverij: Concerto Books 
46 pagina’s / softcover / € 4,99 / ISBN 9789493109025 

[bol_product_links block_id=”bol_5b50597536861_selected-products” products=”9200000106472105″ name=”Leren signeren” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]