Home Recensies Suske en Wiske – De zwijgende Zwollem

Suske en Wiske – De zwijgende Zwollem

Er gebeuren vreemde dingen in het kasteel van de Van Zwollems. Wiske ziet spookachtige lichtschijnsels en hoort vreemde geluiden. Anne-Marie van Zwollem doet echter alsof er niets aan de hand is. Wanneer haar vader ontvoerd wordt, komt ze eindelijk over de brug, met een bizar verhaal..

Door Jeroen van Esch

de zwijgende zwollemDe oude Van Zwollem is, voorzichtig omschreven, zo gek als een deur. Tenminste, op het eerste gezicht. Het is een bekend personage, dat geregeld terugkeert in de albums. Hij heeft een tikje teveel verbeeldingskracht. Anne-Marie, zijn dochter, wil dit onderdrukken en gaat ten einde raad met hypnose aan de slag… En dan gaat het mis.

Op de cover van nummer 354 zien we al dat speelgoed een grote rol speelt. Of Suske en Wiske een hele kleine. Ook Jerom en Lambik spelen een spelletje. Welke precies? Dat mag je zelf gaan uitzoeken.

Tekeningen: Luc Morjaeu
Scenario: Peter van Gucht
Uitgever: Standaard Uitgeverij
48 pagina’s / €6,99 / softcover

RECENSIES OVERZICHT
ARTWORK
SCENARIO
Vorig artikelDe Zwanendrifters van Dido Drachman
Volgend artikelFurore 26: Strips
suske-en-wiske-de-zwijgende-zwollemEr gebeuren vreemde dingen in het kasteel van de Van Zwollems. Wiske zien spookachtige lichtschijnsels en hoort vreemde geluiden. Anne-Marie van Zwollem doet echter alsof er niets aan de hand is. Wanneer haar vader ontvoerd wordt, komt ze eindelijk over de brug, met een bizar verhaal..