De superheld Spider-Man (1962) is over de hele wereld bekend. Over hem verschenen inmiddels duizenden stripverhalen, films, games, animatie- en televisieseries. Journalist Michael Minneboo weet alles van Spider-Man en is al dertig jaar fan.
Naast zijn persoonlijke verslag gaat Michael Minneboo in gesprek met filosoof Ad Verbrugge, rouwdeskundige Daan Westerink, mediawetenschapper Dan Hassler-Forest, fancultuurexpert Linda Duits en stripmaker Steven de Rie. Aan bod komen kwesties als: Welke levenslessen kun je leren van Spider-Man-verhalen? Hoe bieden strips troost? Waarom hebben we in Nederland geen superhelden? Hoe word je een fan? En waarom moest Spider-Man scheiden?
het boek biedt een persoonlijke en luchtige kijk in de wereld van de fan en een blik achter de schermen bij uitgeverij Marvel. De biografie van Peter Parker en een overzicht van de beste Spider-Man-verhalen ontbreken uiteraard niet. Ook durft Minneboo gefaalde verhaallijnen (Kloon-klucht) te benoemen en zet ze voor goedwillende geïnteresseerden in het juiste perspectief. Althans, hij duidt de keuzes van de scenaristen.
Mijn vriend Spider-Man lijkt op het eerste gezicht een gewaagde uitgave in Nederland, maar ontmaskert zichzelf als een fijn en vermakelijk alternatief voor de zoveelste thriller op vakantie.
Meenemen.
Michael Minneboo
Uitgever: Uitgeverij Q
320 pagina’s / €19,99 / paperback