Home Recensies Roel Dijkstra – Thuisfront

Roel Dijkstra – Thuisfront

Roel Dijkstra

De legendarische voetbalheld Roel Dijkstra maakt een comeback. Hij is na een buitenlands avontuur terug bij zijn oude club, FC Leidrecht. Zonder moeite vormt hij weer een eenheid met zijn oude team.

Roel DijkstraOver de breuk met zijn vorige ploeg, Rapiditas, wil hij niets kwijt. Roel heeft wel andere zaken aan zijn hoofd. Van een goede vriendin hoort hij dat zijn oom Peer spoorloos is. Gealarmeerd door dit nieuws besluit Roel om zijn oom te gaan zoeken. Tijdens deze zoektocht komt hij in aanraking met gevaarlijke criminelen, die Roels oom ook graag willen spreken.

Het kost hem de nodige moeite om de schurken af te schudden, maar Roel is ze keer op keer te slim af. Dan wordt hij helaas geconfronteerd met een nog veel groter probleem. Een beslissend schot moet uitkomst bieden.

Na een forse rust besloot de Eppo om de Roel Dijkstra van scenarist Ritstier en tekenaar Wijtsma een contract aan te bieden. De beslissing om Thuisfront als album uit te geven geeft ook niet-lezers van het stripblad de kans om, wellicht opnieuw, kennis te maken met een historische reeks. Mooi.

Tekeningen: Roelof Wijtsma
Tekst: Willem Ritstier
Uitgever: Uitgeverij L
48 pagina’s / €8,95 / softcover

RECENSIES OVERZICHT
ARTWORK
8
SCENARIO
8
Vorig artikel75 years of DC Comics
Volgend artikelMijn vriend Spider-Man
roel-dijkstra-thuisfrontDe legendarische voetbalheld Roel Dijkstra maakt een comeback. Hij is na een buitenlands avontuur terug bij zijn oude club, FC Leidrecht. Zonder moeite vormt hij weer een eenheid met zijn oude team.