Home comics 75 years of DC Comics

75 years of DC Comics

Het is een goed teken als koerier Gerard met zichtbare moeite een pakket richting voordeur sleept. De forse doos omhult een indrukwekkende nieuwe uitgave van Taschen: 75 years of DC Comics.

75_years_dc_comicsEen paar getallen: meer dan 700 pagina’s full color op tabloid formaat. Ruim 2000 historische tekeningen, covers, videostills en foto’s die met behulp van de laatste technieken als pareltjes afgedrukt zijn op het glossy binnenwerk. De ondertitel ’the art of modern mythmaking’ mag gezien worden als samenvatting.

Het boek is opgedeeld in zes hoofdstukken. Van de Stone Age tot The Modern Age komt volgens mij iedere superheld, tekenaar en scenarist ruimschoots aan bod.

75 years DC ComicsDe grote broer van dit boek, de XL editie (€150,- / regel een heftruck) won in 2011 de Eisner Comic Industry Award voor Best Comics-Related Book of the Year. Nu is er dus exact dezelfde DC Comics bijbel uitgegeven, maar dan in een wat handzamer formaat. Dit is zo’n uitgave waarop al die clichés van toepassing zijn: must have, verplichte kost, en het predicaat: perfect.

75 years DC Comics
In het boek is een gedetailleerde tijdlijn toegevoegd.

Nja, één dingetje: de talloze pagina’s zijn geschreven in het Engels. Maar daardoor is deze encyclopedie wel bijzonder betaalbaar. Alsjeblieft, investeer een stukje van je vakantiegeld, ook al ben je niet per sé into Amerikaanse comics. Dit is algemene ontwikkeling. Dit is een kroonjuweel van 4,4 kilo.

 

Paul Levitz
Uitgever: Taschen
720 pagina’s / €49,99 / hardcover

 

RECENSIES OVERZICHT
ARTWORK
10
SCENARIO
10
Vorig artikelDe Zwerver
Volgend artikelRoel Dijkstra – Thuisfront
75-years-dc-comicsHet is een goed teken als koerier Gerard met zichtbare moeite een pakket richting voordeur sleept. De forse doos omhult een indrukwekkende nieuwe uitgave van Taschen: 75 years of DC Comics.