Home Kunst en prent Atlas van de wereldgeschiedenis

Atlas van de wereldgeschiedenis

Atlas van de wereldgeschiedenis

Hoe leg je de geschiedenis van de mensheid vast? Met talloze boeken wellicht? Kan. Maar wie houdt het overzicht? Via een graphic novel dan, zoals Sapiens? Dat komt al dichter in de buurt van de oplossing. Geograaf Christian Grataloup koos ook voor het betere grafische werk. Hij maakte de Atlas van de wereldgeschiedenis.

Door Jeroen van Esch

Atlas van de wereldgeschiedenisDe Atlas van de wereldgeschiedenis brengt de geschiedenis van de mensheid chronologisch en op ongeëvenaarde wijze in kaart. Van de Mesopotamiërs en de Oude Egyptenaren tot de Koude Oorlog en de opkomst van China. Grataloup, geograaf van beroep, plaatst iedere kaart voorzien van een verhelderende tekst in de context van de geschiedenis. De atlas combineert zo de nieuwste historische inzichten met de meest creatieve cartografie.

Een atlas op Striptip?
Maar ik hoor je inmiddels denken: ‘een atlas op een stripwebsite. Kan ik hier als liefhebber van de negende kunst wat mee?’ Het antwoord is een volmondig: ja! Tuurlijk, eerst blader je wat voorzichtig en argwanend door het wel heel uitbundige voorwoord van Maarten van Rossem (een schrijver uit eigen stal). Dan, na de eerste kaarten, raak je als vanzelf geboeid door het verhaal dat verteld wordt. Het verhaal van onze voorouders, opgebouwd uit 515 schitterende platen. De meest uiteenlopende geschiedenissen komen tot leven dankzij het geniale grafische werk van Grataloup.

Rustaaag
Nee, niet. De superlatieven zijn op z’n plek hier. Deze atlas hoort in ieder huis op grijpafstand. Bij voorkeur vol in het zicht, op het dressoir of semi-nonchalant boven op de andere boeken in je kast, klaar om enthousiast te laten zien aan je dagelijkse bezoeker.

Besteed die avondklok nuttig en verlies jezelf in onze historie. Deze atlas is een onmisbaar standaardwerk voor iedereen die algemene ontwikkeling belangrijk vindt. Een kunstboek, een grafisch beeldverhaal. Zonder te overdrijven is de Atlas van de wereldgeschiedenis een perfect geslepen diamant om lekker zelf van te genieten en onbeschaamd mee te pronken. Hup, naar je boekhandel.

De Atlas van de wereldgeschiedenis
Christian Grataloup
Uitgever: Nieuw Amsterdam

640 pagina’s / €34,99 / softcover

Bestel ‘m bij je boekhandel of direct online: