Home Nieuws Gerben Valkema wint Stripschapprijs 2021

Gerben Valkema wint Stripschapprijs 2021

Gerben Valkema

Gerben Valkema heeft de Stripschapprijs 2021 gewonnen. Dat heeft Het Stripschap bekendgemaakt.

De 40-jarige Valkema is vooral bekend geworden door het stoere meisje Elsje, dat verhalen beleeft die worden geschreven door Eric Hercules. Zijn repertoire omvat ook Jan, Jans en de kinderen, Ollie B. Bommel, Donald Duck en een eigen Suske & Wiske-album. Bovendien tekent hij de avonturen van Kik, een stripreeks voor beginnende lezers.

Het juryrapport
In het juryrapport vermeldt de commissie verantwoordelijk voor het bepalen van de winnaar het volgende. “Opgeleid door de grote Daan Jippes bewijst Gerben een ware kameleon in striptekenen te zijn. Geen humoristische stijl is hem te gek. Met regelmaat van de klok brengt hij op social media een eerbetoon aan de groten der aarde en aan bekende stripfiguren zonder zijn eigen signatuur te verliezen.”

De uitreiking
De uitreiking, door de voorzitter van Het Stripschap, Meerten Welleman, vond geheel coronaproof plaats op dinsdag 9 maart 2021 en is te zien via de website van NH Nieuws: https://www.nhnieuws.nl/nieuws/282173/gerben-valkema-wint-de-stripprijs-voor-striptekenaars-nou-moe.

Wij van Striptip! feliciteren Gerben van harte met deze oeuvreprijs!

Het Stripschap is een vereniging die als doel heeft de waardering te bevorderen voor het beeldverhaal in het algemeen en het Nederlandse beeldverhaal in het bijzonder.

De foto boven dit artikel is gemaakt door Erwin Suvaal.