Home Nieuws Boma en Markske rijden mee in geitenrally

Boma en Markske rijden mee in geitenrally

ginette

In Ginette, het nieuwe stripalbum van F.C. De Kampioenen, speelt een 2CV de hoofdrol. Om het album te promoten organiseert Standaard Uitgeverij op zondag 8 augustus een geitenrally tussen De Haan en Middelkerke. Boma en Markske rijden mee.

 

Door Jeroen van Esch

De Belgische kust staat deze zomer in het teken van F.C. De Kampioenen: De Haan organiseert een wandelzoektocht en in Middelkerke (Westende) staat het zandsculpturenfestival in het teken van de populaire voetbalploeg. De keuze was dus snel gemaakt om de rally tussen beide kustgemeenten te rijden.

80 geitjes
Geit is de Belgische bijnaam voor de auto die in Nederland bekendstaat als het (lelijke) Eendje. 2CV Club Huppel was meteen enthousiast om het nieuwe stripalbum mee te promoten. ‘Er rijden zondag 80 geitjes mee tijdens de rally’, vertelt voorzitter Ruud Michiels. ‘We hebben zelfs een 2CV in de geel-groene kleuren van F.C. De Kampioenen laten spuiten.’

Boma en Markske geven het startschot van de kustrally om 11:30 uur aan de rotonde in Wenduine. Om 14:30 uur bezoeken de Kampioenen het Zandsculpturenfestival in Westende en vanaf 16 uur signeren beide acteurs het nieuwe stripalbum ‘Ginette’ op het Stripfestival in Middelkerke.