Home Nieuws Kamper Stripspektakel in het Stadspark

Kamper Stripspektakel in het Stadspark

kamper stripspektakel

Op zaterdag 21 augustus vindt het 22e Kamper Stripspektakel (KSS) plaats. Deze gratis stripbeurs wordt normaalgesproken georganiseerd in de mooie historische binnenstad, maar niks is meer normaal uiteraard in deze woelige tijden. Daarom is nu gekozen voor het Stadspark als nieuwe locatie.

Door Jeroen van Esch

De organisatie van het KSS meldt op haar website dat wegens de coronaperikelen evenementen als deze mogen doorgaan als zogenaamde ‘doorstroommarkt’. Vereist is dat het uitzinnige publiek gedoseerd wordt losgelaten via een éénrichtingsroute langs de ongeveer 85 kramen met tekenaars, uitgevers en handelaren.

Ouwe bomen
Hoewel bomen uit begin 1900 super interessant zijn natuurlijk, is het jammer dat bezoekers niet in het centrum terecht kunnen. Dat was altijd één van de redenen waarom het nou juist een Stripspektákel was. Je kon dan mooi een vriend of familielid meeslepen die weliswaar niet van strips, maar wel van beleving hield. Nja, voor Paul Reichenbach en de zijnen is het fijn dat het überhaupt doorgaat. Dan maar voor de lunch stiekem de binnenstad insluipen. Tot dan!

Het Kamper Stripspektakel vindt plaats op 21 augustus 2021 in het Stadspark van Kampen. Zie voor meer info de website van het KSS. Of download alvast het programmaboek.