Home Nieuws De Glanzende Glossy: dubbeldikke Suske en Wiske special

De Glanzende Glossy: dubbeldikke Suske en Wiske special

Stripglossy suske en wiske

Al sinds 1945 staan Suske en Wiske in diverse kranten. Ze hadden zelfs tien jaar lang een eigen weekblad. En nu hebben ze dan eindelijk ook een eigen glossy! Aanleiding voor deze Suske en Wiske StripGlossy is het 75-jarig bestaan van Suske en Wiske en het aankomende verschijnen van een tweede Suske en Wiske-hommage-album.

StripglossyElsje-tekenaar Gerben Valkema was met zijn Suske en Wiske-verhaal Cromimi in 2017 de eerste Nederlander die een hommage aan de legendarische striphelden mocht maken, op scenario van Yann (Yannick Le Pennetier). Yann had destijds al twee synopsissen geschreven. De niet eerder gebruikte synopsis gaat over de familie van Sidonia en is gebaseerd op het eenentwintigste Suske en Wiske-verhaal De Tuf-Tuf-Club, in 1951 geschreven en getekend door de grootmeester zelf, Willy Vandersteen.

Tuf-Tuf-Club
Gerben: “Ik wist dat het tweede verhaal over de Tuf-Tuf-Club gaat en heb toen als een soort pesterijtje een fake cover gemaakt (nu gebruikt als cover van deze StripGlossy) om te laten zien hoe leuk ook dit tweede verhaal had kunnen worden.” De titel van het tweede verhaal is De Vroemvroem-club, een vette knipoog inderdaad naar de titel van het klassieke verhaal. Hoewel de tekenstijl hetzelfde is als in Cromimi, zijn er ook verschillen. Gerben: “Ik heb enkele nieuwe personages toegevoegd, maar ook het haar van Wiske aangepast. De krullen in haar nek zitten nu keurig in een staartje.” In deze StripGlossy vind je – naast een interview met Gerben Valkema – een exclusieve preview van dit tweede hommageverhaal én van het nieuwe Amoras-verhaal.

Gasthoofdredacteur
Gasthoofdredacteur van deze speciale Suske en Wiske StripGlossy is content marketeer Koen Maas, bekend van De Perfecte Podcast, een schatkist aan leuke weetjes, reportages en interviews rond Suske en Wiske.
Koen: “Als kind smulde ik al van de Suske en Wiske-verhalen. De strips werden tot op de draad versleten en plaatje voor plaatje in mijn geheugen opgeslagen. Dat geheugen kwam goed van pas toen ik in 2019 besloot een podcast te maken met de makers, kenners en liefhebbers van de verhalen over Vandersteens geesteskinderen.”

Interviews
In de Suske en Wiske StripGlossy staan de uitvoerige en persoonlijke interviews die Koen had met Paul Geerts (de opvolger van Willy Vandersteen) en Peter Van Gucht, uit wiens brein de avonturen van Suske en Wiske nu voortkomen. Dit alles wordt afgewisseld met twee korte zeldzame Suske en Wiske-verhalen die slechts eenmaal eerder zijn gepubliceerd en een Jerom-verhaal dat nog nooit in Nederland is verschenen, een interview met Kim Duchateau (scenarist van Suske en Wiske Junior) en onthullende artikelen over de Geheimzinnige Onbekenden die zich in de albums ophouden, de uitvindingen van professor Barabas en de zenuwaanvallen van Sidonia. Bijzondere Bonus is de Suske en Quizke: “Ideaal om je eigen Suske en Wiske-kennis te testen en herinneringen op te halen. Een betere manier van tijdreizen is er niet!” aldus een knipogende gasthoofdredacteur.

Stripglossy 21 – Suske en Wiske special
Uitgever: Personalia
196 pagina’s / €14,95 / softcover

Haal ‘m bij je favoriete winkel of bestel direct online: