Home Nieuws Eric Heuvel botst met Jos van Waterschoot

Eric Heuvel botst met Jos van Waterschoot

Stripjournaal Erik Heuvel

Eric Heuvel is huistekenaar van het blad Gezond Verstand. Volgens eigen zeggen een keus voor ‘pluriformiteit in de media’ maar door critici bestempeld als een plek waar wappies hun coronacomplotten kunnen uitspugen over Nederland. Zet hij hiermee zijn reputatie op het spel? Robin Vinck van het Stripjournaal vroeg het maar gewoon in zijn podcast van 24 september. En waarom botste Heuvel met Jos van Waterschoot, met wie hij notabene onlangs samen Max Havelaar maakte?

Door Jeroen van Esch

gezond verstand 18Met name een specifieke cover van Gezond Verstand, nummer 18, levert Heuvel veel kritiek op. We zien artsen op agressieve wijze kinderen inenten en bedreigen met een injectienaald. Ook met de beste bedoelingen is dit lastig anders te interpreteren dan een nogal duidelijk statement over de wijze van handelen van de overheid in dezen. Het zou bepaalde ontspoorde mafketels zelfs aanzetten tot agressie jegens de medewerkers van de teststraten. Hier is Heuvel het in de podcast niet mee eens omdat zijn intenties niet duidelijk zouden zijn.

Margreet de Heer, co-host, vindt het dankzij al die onduidelijkheid daarom een slechte tekening. Ik kan haar geen ongelijk geven.

Ontvrienden
Dit alles was reden voor Jos van Waterschoot om Eric Heuvel te ontvrienden op Facebook. Zonder de hele podcast over te schrijven zetten we hieronder de linkjes, zodat je zelf kunt beoordelen of Heuvel een punt heeft. Een interessante discussie over vrijheid van meningsuiting, het overdragen van je boodschap, kleur bekennen en het eigen gelijk.

Podcast Eric Heuvel en zijn gezond verstand – 24-09-2021

Podcast Jos van Waterschoot reageert op Eric Heuvel – 27-09-2021

 

Foto: Robin Vinck / Stripjournaal.com