Home Nieuws Lara Croft verlengd bij Story World

Lara Croft verlengd bij Story World

Door haar eerste optreden in de videogame Tomb Raider, 25 jaar geleden, werd Lara Croft in één klap beroemd. Dit jubileum wordt gevierd met The World of Lara Croft in Storyworld Spotlight. De presentatie over Lara Croft is als gevolg van de lockdown in december en januari verlengd tot en met 29 mei.

Door Jeroen van Esch

Lara Croft is in 1996 bedacht door gamestudio Core Design, in Derby (Engeland). De studio was op zoek naar een geschikt hoofdpersonage voor een nieuw 3D-avonturenspel voor de eerste PlayStation. In het spel verkent de speler mysterieuze tombes onder piramides. Daarom moest de hoofdpersoon er avontuurlijk uitzien en voldoende toegerust zijn om moeilijke missies te overleven. Dit werd Lara Croft, een jonge vrouw uit de Britse aristocratie, die even raadselachtig en intelligent was als stoer en zelfredzaam.

Tomb Raider, succes en controverse

Tomb Raider werd een doorslaand succes, en kreeg al snel een vervolg. Een groot deel van het succes wordt toegeschreven aan de hoofdrolspeelster van de games, die zowel bij mannelijke als vrouwelijke spelers bewonderaars vindt, tot verbazing van critici die in Lara Croft niet meer dan een seksistische cartoon zagen.

The World of Lara Croft
In The World of Lara Croft ontdek je meer over het succes van Tomb Raider. De presentatie staat stil bij de geschiedenis van de game, legt uit waarom de hoofdpersoon zoveel mensen aanspreekt en duikt in de mysterieuze achtergrondwereld met spannende verhalen, spectaculaire puzzels, vijanden en valkuilen.

Nieuw in Storyworld: Treasure Tour audiotour

Nieuw in Storyworld is de Treasure Tour, een audiotour – ingesproken door Sander Lantinga (radio-dj en onvoorwaardelijke stripfan) – waarbij je op verschillende plekken in het museum de achtergrondverhalen van de ’treasures’, de bijzondere items uit de collectie, te horen krijgt. De Tour is beschikbaar in het Nederlands en Engels en werkt met qr-codes die je kunt scannen met je smartphone. De fragmenten zijn te beluisteren met je eigen oortjes.

Storyworld Spotlight The World of Lara Croft

Te bezoeken t/m 29 mei, van dinsdag t/m zondag, vanaf 10.00 tot 18.00 uur.
Tijdens de voorjaarsvakantie ook op maandag geopend.


Forum Groningen, Nieuwe Markt 1, 9712 KN Groningen
Tickets in timeslots zijn verkrijgbaar via storyworld.nl/laracroft

Foto: Marleen Annema