Home Nieuws Margreet de Heer ‘stript’ voor crowdfunding

Margreet de Heer ‘stript’ voor crowdfunding

bloto's

Margreet de Heer (47) geeft zich voor de crowdfunding van haar stripboek letterlijk bloot in een serie naaktfoto’s die door collega’s zijn overtekend met bekende en minder bekende stripfiguren. Alles (uit) voor de strip… “Als je zegt dat je strips maakt, krijg je vaak te horen: oh, dus je bent stripper! Ik dacht: ik geef daar een ludieke draai aan.” De vraag is dus nu of wij zitten te wachten op een (half) naakte Stripmaakster des Vaderlands.

“Eric Heuvel tekende January Jones die zich afzet tegen mijn borst terwijl ze probeert mijn potlood uit mijn hand te trekken. Mars Gremmen vulde mijn foto met gevogelte, en zichzelf daartussen met meer interesse in vogels dan vrouwelijk naakt. En Mas Hab toverde mij om in een visgerecht. Iedere tekenaar maakt er weer wat anders van, echt heel leuk om te zien!”

Bloto’s
Deze ‘bloto’s’, zoals De Heer ze noemt, en waarvan er ongeveer twaalf zullen worden gemaakt door diverse tekenaars, zijn uitsluitend verkrijgbaar als extraatje bij de crowdfunding van haar boek ‘Strip Holland Strip’. Hierin zijn alle strips verzameld die zij produceerde als Stripmaker des Vaderlands, een ambassadeursfunctie die zij sinds 2017 bekleedt en deze herfst overdraagt aan een vooralsnog onbekende opvolger.

Stripinterviews
“In het boek staan stripinterviews, onder andere met Lenny Kuhr en Stripschapprijswinnaars Peter van Dongen (Rampokan, Blake en Mortimer), Typex (Rembrandt, Andy) en Wasco (1000 pinguins), maar ook met Kenny Rubenis (Dating for Geeks) en Eric Heuvel (January Jones, Bud Broadway); en verder educatieve strips, over Sinterklaas en het Wilhelmus bijvoorbeeld. Maar ook strips over het Songfestival, inclusief een Lucky Luke verhaal met Jeangu in de hoofdrol. Al met al heb ik in drie jaar meer dan 120 pagina’s getekend.”

Theoloog
Margreet, domineesdochter en afgestudeerd theoloog (zij tekent ook de strip Dominee de Heer voor een predikantenblad), zegt met een knipoog: “Drie jaar geleden gebruikte ik als campagneslogan: ‘Zij stript voor het Vaderland’ – die verkiezingsbelofte maak ik nu waar. Ik heb altijd al iets exhibitionistisch gehad, en ik vind het ook gewoon heel grappig en bevrijdend om dit op mijn zevenenveertigste te kunnen doen. We leven in tijden van #bodypositivity, dus waarom niet?”

Als jij net zat te wachten op een (half) naakte Stripmaakster des Vaderlands kun je investeren vanaf €30,-.
De ‘bloto’s’ zijn uitsluitend verkrijgbaar bij de crowdfundingsactie ‘Strip Holland Strip’ op voordekunst.