Home Nieuws Musing on Music

Musing on Music

musing on music

Het Brussels Jazz Orchestra sluit 2020 af met ‘Musing on Music’, een animatieproject van Tim Acke en muziek van Frank Vaganée. Deze wondermooie video uit de wens van het orkest voor het nieuwe jaar, met cameo’s van alle musici.

Door Jeroen van Esch

Artistiek leider Frank Vaganée verduidelijkt: “2020 is zowel een jaar om snel te vergeten, als eentje om nooit te vergeten. Velen hebben geleden en velen hebben dierbaren verloren. De cultuursector kreeg het zwaar te verduren. De BJO-activiteiten werden abrupt afgebroken en muziek werd vervangen door stilte. Maar 2021 staat trappelend voor de deur. Met ongeduld en grote verwachtingen kijken we uit naar een nieuw jaar waarin elkeen zijn passie en opgekropte creativiteit opnieuw kan delen.”

Tim Acke
Brussels Jazz Orchestra vroeg illustrator Tim Acke om deze wens te illustreren. Hij vertelt hoe zijn beide passies in dit project samenkomen: “In de eerste plaats ben ik beroepsmuzikant, saxofonist en zelf al twintig jaar bigband dirigent. Al jaren zoek ik naar een manier om muziek en tekenen samen te brengen en dat het hier kan in samenwerking met één van mijn favoriete jazzorkesten is uiteraard fantastisch. Ik ben heel dankbaar voor deze fijne opdracht!”

Kijk voor meer info op de site van het Brussels Jazz Orchestra