Home Jonge lezers Ik zag twee beren uitgesneden broodjes smeren

Ik zag twee beren uitgesneden broodjes smeren

Oude wijn in nieuwe zakken. Zo is dit prentenboek goed te vatten. In het afgelopen jaar heeft Thysa Zevenbergen nieuwe illustraties van papiersnijkunst gecombineerd met ’50 kinderliedjes uit grootmoeders tijd’. De wijze van illustreren is vrij uniek en bovendien van zeer hoog niveau. 

Door: Bastiaan van Esch

Must have voor opa en oma
De liedjes roepen bij iedereen veel herkenning en warme gevoelens van vroeger op. Van Berend Botje tot Roodkapje. Je zingt ze zo mee en het tovert een lach op je gezicht. Wat een goed gevoel geeft wil je delen. Het doel van dit boek is daarmee direct gediend. In meerdere opzichten is het boekje interessant. De uitvoering is in de vorm van een boterham. De omslag en de pagina’s zijn voorzien van warme, moderne kleuren. Dit prentenboek is een must have en hoort niet alleen bij opa en oma, maar ook bij (gast)ouders in de kast te staan.

Papiersnijkunst
Ieder liedje voorzien is van een illustratie van papiersnijkunst. Het is een genot voor het oog. Bij elk liedje weet Thysa de sfeer van het liedje goed te pakken en dat maakt het heel benaderbaar voor kleine kinderen. Als volwassene blijf je kijken en je verwonderen. Wanneer je beseft hoeveel tijd en inspanning het kost om tot een perfect resultaat te komen, groeit de waardering met elke omgeslagen bladzijde. Papiersnijden is een oogstrelend mooie kunstvorm. Op de website thysart.com maak je kennis met Thysa’s werkwijze.

De illustrator
Thysa Zevenbergen is bekend van onder meer het tv-programma ‘Het Spaanse Dorp’ (RTL4 – 2019) en woont met haar vriend als ereburger in Polopos. Ze debuteerde met haar boeken ‘Kleine Vos op zoek naar Overal en Nergens’ en ‘Kleine Vos en het mooiste wat er is’. Tijdens de uitzendingen van ‘Het Spaanse Dorp’ zag je haar regelmatig aan het werk en daarin kon je zien dat de vos een belangrijke plek inneemt in haar leven. Ze houdt haar werk heel dicht bij zichzelf en dat zie je terug in al haar boeken. 

Ik zag twee beren op Spotify
In het boek zit een QR code die verwijst naar de gelijknamige playlist op Spotify. Kinderen groeien op met Spotify en zijn vaak sneller in het ontdekken van moderne technologie dan hun grootouders. Generaties leren met dit boek van en met elkaar. Een heel aardige manier om deze uitgave te verbinden met de moderne tijd. 

Artwork: Thysa Zevenbergen
Uitgever: Volt

96 pagina’s | Hardcover | € 17,99

RECENSIES OVERZICHT
Artwork
Vorig artikelDe Strip Speeddates van december – deel 2!
Volgend artikelMusing on Music
ik-zag-twee-beren-uitgesneden-broodjes-smerenOude wijn in nieuwe zakken. Zo is dit prentenboek goed te vatten. Papierkunstenaar Thysa Zevenbergen is bekend van onder meer het tv-programma 'Het Spaanse Dorp Polopos' (RTL4 - 2019) en haar boeken ‘Kleine Vos op zoek naar Overal en Nergens’ en ‘Kleine Vos en het mooiste wat er is’. In het afgelopen jaar heeft ze nieuwe illustraties van papiersnijkunst gecombineerd met '50 kinderliedjes uit grootmoeders tijd'. De wijze van illustreren is vrij uniek en bovendien van zeer hoog niveau.