Home Nieuws Storyworld is het Kidsproof museum van Groningen 2022

Storyworld is het Kidsproof museum van Groningen 2022

Storyworld

Op maandag 29 november is hét Kidsproof museum van het jaar 2022 verkozen. De winnaar: Storyworld in de hoofdstad Groningen. Dit gebeurde in een live-uitzending vanuit de Museumvereniging.

Door Jeroen van Esch

Competitie
Na een grondige inspectie werd Storyworld, het museum voor strips, animatie en games in Groningen, door een onafhankelijke vakjury van zogenoemde Museuminspecteurs uitgeroepen tot het meest Kidsproof museum van de provincie Groningen! Gezien het feit dat het een bijzonder jaar is geweest, waarin musea niet de hele tijd open waren én het ook nog eens het 10e jubileumjaar is van Museumkids, is dit voor Storyworld een mooie titel om te mogen ontvangen.


Kidsproof
De prijs voor hét Kidsproof museum van het jaar is in het leven geroepen door Stichting Museumkaart. Via museumkids.nl komen kinderen tot en met 12 jaar, de Museuminspecteurs, op speelse wijze in aanraking met de musea in Nederland. Het primaire doel is het stimuleren van de interesse en bezoek van kinderen aan musea, zowel online als offline. Door musea te bezoeken en daarna een inspectierapport in te vullen, bepalen de Museuminspecteurs welke musea geschikt zijn voor kinderen. Het museum met het hoogste cijfer wordt bekroond met de titel: Het meest Kidsproof museum van Nederland. Dit jaar sleepte het Discovery Museum deze prijs in de wacht.

MuseumkidsNieuwe ronde, nieuwe kansen
Na de feestelijke uitreiking op 29 november uur is gelijk het nieuwe inspectieseizoen losgebarsten. Dit betekent dat alle Museuminspecteurs het komende jaar weer van harte welkom zijn in Forum Groningen om Storyworld te bezoeken, te ontdekken en te inspecteren.

 

Foto Storyworld door Marleen Annema