Home Nieuws Storyworld opent 11 januari 2020

Storyworld opent 11 januari 2020

storyworld

Zaterdag 11 januari opent Storyworld, hét Nederlands museum voor strips, animatie en games. Centraal staat de kunst van het verhalen vertellen, van begin tot eind. Want elk karakter, elk figuur, elke superheld is ooit begonnen met een potloodstreep op een leeg vel papier.

Verhalen vertellen is een gave. Maar waarin zit ‘m nu de kunst? Storyworld ontrafelt de geheimen van grote verhalenvertellers en toont Nederlandse en internationale successen op het gebied van strips, animatie en games. Van De Smurfen en Lucky Luke tot en met The Lion King, Aladdin en Fortnite. Bovendien is Storyworld een plek waar bezoekers van jong tot oud zelf aan de slag kunnen met alle bouwstenen en aspecten van strips, animatie en games.

storyworld
1 Million © Lois van Baarle

Openingsexpo: The Art of Loish
Storyworld heeft een eigen expositieruimte waar meerdere keren per jaar een wisselende expositie te zien is. De Nederlandse illustratrice Lois van Baarle, ook bekend als Loish, exposeert als eerste haar werk bij Storyworld. Van Baarle ontwerpt personages voor animatiefilms en computergames, waaronder Horizon Zero Dawn (2017).

Maar het grootste succes heeft ze momenteel met haar vrije werk waarin vaak jonge vrouwen centraal staan. Soms dromerig, maar meestal krachtig en zelfstandig. Vooral met deze portretten wekt ze internationaal bewondering.

Openingstijden en kaartverkoop
Storyworld is na 11 januari dagelijks te bezoeken van 10.00 tot 18.00 uur. Via de website Storyworld.nl gaat medio november de kaartverkoop van start. Storyworld is onderdeel van het Forum Groningen.

Beeld boven: logo Storyworld met gamepersonage Aloy © Horizon Zero Dawn