Home Nieuws Stripfestival Breda

Stripfestival Breda

Op zaterdag 29 en zondag 30 september wordt in het Chassé Theater de tiende editie van Stripfestival Breda gehouden. Het belooft een prachtig jubileum te worden van het grootste jaarlijkse stripevenement met een spannend programma voor jong en oud.

Natuurlijk zijn de makers van al die strips zelf ook aanwezig. Op de signeerkrukken zullen onder andere Gerard Leever (Suus en Sas), Martin Lodewijk (Agent 327), Romano Molenaar (Storm) en Mark Retera (Dirkjan) plaatsnemen. En als je wilt weten welke buitenlandse tekenaars er komen, kun je tot op het laatste moment op de website van het festival kijken. We verklappen in ieder geval al Blueberry-tekenaar Colin Wilson, Fabio Bono van De Rode Ridder en Dany van Rozebottel en Rode Oortjes.

NK striptekenen
Op zaterdag 29 september wordt de nieuwe editie van het NK Striptekenen gehouden. De uit de voorrondes gekozen nalisten, die uit heel Nederland naar Breda komen, nemen het live tegen elkaar op in een echte stripbattle. Juryvoorzitter Marleen de Heer, Stripmaker des Vaderlands, maakt aan het eind van de dag bekend wie zich winnaar NK Striptekenen 2018 mag noemen.

Leven van een loser
De hoofdpersoon uit deze waanzinnig populaire boeken- en filmreeks Bram Botermans is beide dagen aanwezig. Kinderen van alle leeftijden kunnen Bram de hand schudden en hun favoriete boek uit zijn succesvolle reeks laten signeren. Ook Geronimo Stilton is een vaste gast op het festival. Op zondag  heeft Geronimo audiëntie op de stand van uitgeverij de Wakkere Muis en leest hij voor op het podium.

Films
In de filmzaal van het Chassé Theater draait een speciaal filmprogramma met onder andere een PAW Patrol marathon en Sherlock Gnomes. Het volledige filmschema en de speeltijden zijn te zien op de website. Toegang tot de films is gratis.

Cosplayers
Een bont gezelschap cosplayers heeft zich aangemeld om het Stripfestival Breda met hun aanwezigheid op te fleuren. Bijzondere verschijningen zijn onder andere de Furries, de levensgrote knuffelbeesten die op zondag het theater onveilig maken.

Stripfestival Breda wordt mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van het festival. Dat is een enthousiaste groep mensen die het festival een warm hart toedragen en, nadat in 2017 door de gemeente Breda de subsidie voor het festival werd ingetrokken, het financiële gat hebben opgevuld.

Kinderen gratis
De entree voor de stripbeurs is € 7,50. Kinderen tot en met zestien jaar, onder begeleiding van een volwassene, hebben gratis toegang. Alle activiteiten, inclusief de films en het schminken door de professionele schminkploeg, zijn gratis.

Openingstijden en info
Het Chassé Theater is op zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur geopend. Kijk voor meer informatie op www.stripfestivalbreda.nl. Hier zijn ook de online tickets te bestellen, waarmee men de lange wachtrijen te slim af is.