Home Nieuws Stripverscheuring en snacks bij stripzaak?

Stripverscheuring en snacks bij stripzaak?

Heiligschennis! Stripspeciaalzaak Het Beeldverhaal in Amsterdam gaat niet langer de boeken van uitgeverij Dark Dragon Books verkopen. Sterker nog, ze gaan ze verscheuren. De uitgever en de winkelier hebben een hoog oplopend conflict over de levering van bepaalde boeken.

Door Bastiaan van Esch en Jeroen van Esch

Op de Facebook pagina van Jeanette Scheepers valt te lezen dat ze de huidige collectie boeken in haar winkel aanbiedt tegen 50% korting, zo lang de voorraad strekt. Als er eind van de maand nog boeken over zijn, dan gaan ze het onder het genot van een borrel en een snack de voorraad van Dark Dragon verscheuren.

Reactie Het Beeldverhaal
In een reactie op dit incident hebben wij Jeannette Scheepers gevraagd naar haar versie van het verhaal. Ze geeft in een eerste reactie aan dat het idee om stripboeken te verscheuren een impulsieve actie was. De winkelier gaat de boeken niet verscheuren, maar gratis aanbieden aan scholen, omdat ze dit wel vaker doet. De nieuwste publicaties van Dark Dragon Books zijn retour gezonden naar de uitgeverij.

Wat is de aanleiding van het incident?
De stripspeciaalzaak had een bestelling gedaan bij Darsil Media, het bedrijf achter Dark Dragon Books. Omdat een viertal boeken van Moebius ontbrak, had Scheepers contact opgenomen met Amin Gemei van Darsil Media. Laatstgenoemde houdt voet bij stuk dat de boeken wel degelijk verzonden waren naar Het Beeldverhaal. Hij had zelfs onderzoek laten doen. Jeanette had het niet bij het juiste eind en de bestelling was wel degelijk compleet.

Foto’s: Facebookpagina J. Scheepers

Bewijs
De boekhandelaar uit Amsterdam voelt zich nu weggezet als leugenaar, ondanks aangeleverd bewijs van pakketbezorger DHL. ‘15,1 kilogram was verstuurd, en 15.1 kilogram was geleverd. En dat zonder de ruim 6,5 kilogram aan boeken van Moebius,’ aldus Scheepers.

Oplossing gezocht
Een beller is sneller en Scheepers wilde het netjes oplossen. Amin Gemei was echter niet bereikbaar, maar reageerde wel met de woorden: ‘ik lever jullie geen boeken meer, nooit meer!’

Reactie Dark Dragon Books
Ook Dark Dragon Books hebben wij om een reactie gevraagd. Rian Gemei geeft aan dat het een ‘druppel-emmer’ geval betreft. ‘De samenwerking met Het Beeldverhaal verliep al langere tijd moeizaam en het heeft niet hun voorkeur om publiekelijk de strijd aan te gaan. Ze stoppen niet zomaar de samenwerking wanneer er vier boeken ontbreken in een bestelling’. Ze wenst Het Beeldverhaal alle succes toe, ook zonder boeken van Dark Dragon Books.

Wil je dus goedkoop een paar albums scoren, dan weet je waar je moet zijn.