Home Nieuws Vijftigste Stripschapprijs voor Hans van Oudenaarden

Vijftigste Stripschapprijs voor Hans van Oudenaarden

Hans van Oudenaarden (1959) wint de vijftigste Stripschapprijs. Hij begon zijn carrière als tekenaar bij het vrolijke weekblad Donald Duck, om vervolgens als ghost artist te werken voor Sjors en Sjimmie en Jan, Jans en de kinderen. Daarna zette hij de stripbewerking van de jeugdboeken van Bob Evers op zijn naam. De laatste jaren heeft de stripmaker zich in de picture weten te spelen met volwassen strips met een avonturentwist voor Eppo. Zijn heldinnen Rhonda en Wynona zijn graag geziene gasten in het populaire stripblad. Het betekende ook zijn internationale doorbraak.

Door Jeroen van Esch

De commissie prees vooral zijn virtuoze inktlijn, zijn continue kwaliteit van het tekenwerk en omschrijft hem als een veelzijdig vakman. De prijs komt voor de tekenaar op goed moment. Binnenkort start namelijk het vervolg op ‘Als de Beer Ontwaakt’ in stripblad Eppo. Dat is het tweede deel van de trilogie rond Wynona.

Hans van Oudenaarden krijgt de prijs uitgereikt op 25 februari in Storyworld te Groningen uit handen van de Stripmaker des Vaderlands Herman Roozen.

P. Hans
Tevens worden op die zaterdagmiddag de andere stripprijzen van Het Stripschap uitgereikt. Eerder werd bekend dat uitgeverij Syndikaat de P. Hans Frankfurtherprijs 2023 voor Bijzondere Verdiensten is toegekend. De uitgeverij rond Marc de Lobie heeft zich de afgelopen jaren in de picture gespeeld middels een solide fonds dat zich onderscheidt door aanstormend talent een kans te geven.

Stripschappenning
Ook wordt tijdens de uitreiking in Storyworld bekend gemaakt welke genomineerde albums een Stripschappenning krijgen. Naast het Album van het jaar zullen ook strips en boeken uit de categorie Jeugd en Info & Integraal in de prijzen vallen.

Wil je aanwezig zijn bij de uitreiking van de prijzen? Stuur dan gerust een mail naar info@stripschap.nl.