Home Nieuws Winactie Calamity

Winactie Calamity

Calamity

Vanaf woensdag draait Calamity in de bioscoop. De film vertelt op prachtig geanimeerde wijze hoe de jonge Martha Jane Cannary uitgroeide tot de legendarische ‘Calamity’ Jane. Een eigenzinnige held die haar eigen plan trekt in de tijd van het Wilde Westen. Calamity was de openingsfilm van Cinekid 2020 en won daar de juryprijs voor Beste Kinderfilm.

calamityAmerika, 1863. De 12-jarige Martha Jane trekt met haar familie en vele anderen naar het Westen van Amerika op zoek naar een beter leven. Als haar vader gewond raakt, moet ze voor haar broertje en zusje zorgen en de huifkar leren besturen. Ondanks dat ze wordt tegengewerkt omdat ze een meisje is, laat de stoere Martha zich niet kennen. Tot ze ten onrechte van diefstal wordt beschuldigd.

calamityOm haar onschuld te bewijzen vlucht ze, en belandt in allerlei spannende avonturen. Daarbij ontmoet ze bijzondere mensen, ontdekt goud en laat zien dat girl power met haar begon!

calamityCalamity is een handgetekende 2D animatiefilm die opvalt door de sterke persoonlijkheid van Martha. ‘De krachtige en onderscheidende rol van de vrouw in de prachtige animatie, is actueel en inspirerend’, aldus Heleen Rouw, algemeen directeur van Cinekid.

Let op: wil jij de dvd winnen van Yakari? Volg ons dan op Instagram! Woensdag 9 december prikken we een winnaar onder onze volgers!

Met dank aan Cinéart voor het beschikbaar stellen van de DVD.