Home Recensies De kronieken van Amoras – Gardavu!

De kronieken van Amoras – Gardavu!

Gardavu

De Zwarte Madam is terug. En deze keer wil ze serieus genomen worden. Met haar theatershow doet ze mensen griezelen en gruwen, maar dat levert niet het gehoopte succes. Ondertussen vindt Theofiel Boemerang een afgedankte robot bij het grofvuil. Vanaf dan gaan de poppen aan het dansen.

Door Jeroen van Esch

Sidonia belandt in de gevangenis, de shoarmazaak waar Suske en Wiske aan het snacken zijn vliegt de lucht in en Jerom en Lambik moeten alles uit de kast halen om een ontvoering te voorkomen. Maar de grote finale zal zich in het theater afspelen. Daar wacht de Zwarte Madam die zich wil wreken om alle onrecht dat haar is aangedaan.

Origineel
Het originele van dit verhaal is dat er eigenlijk een compleet ander verhaal tussendoor speelt. Een (uiteraard) geheimzinnige organisatie zoekt de door Boemerang gefixte robot. Het blijkt een bijzonder prototype te zijn. Een concept dat gegeven het aantal pagina’s knap uitgewerkt is door wonderduo Legendre en Cambré. Deze reeks is ze op het lijf geschreven. De karakters zijn inmiddels net zo geloofwaardig als de klassieke Suske en Wiske.

Dat is wel het grootste winstpunt denk ik. Een nieuwe (en juist oude) generatie die weer met veel plezier de ouder geworden helden omarmt. Ken je Amoras nog niet? Gooi er een paar euro tegenaan en geef het een kans. Gardavu! is grappig, dynamisch en leest heerlijk weg.

GardavuMarc Legendre en Charel Cambré
Uitgever: Standaard Uitgeverij
56 pagina’s / €7.99 / softcover

[bol_product_links block_id=”bol_5ce705382c6f4_selected-products” products=”9200000101929991″ name=”Gardavu” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]