Home graphic novel De lagen van Pénélope Bagieu

De lagen van Pénélope Bagieu

Mijn lagen

Tot haar 39ste schreef en tekende Pénélope Bagieu vooral over andere vrouwen. Zoals het met een Eisner Award bekroonde Wereldwijven. Maar die 40ste verjaardag is toch stiekem een kantelpunt voor veel mensen. Bagieu besloot ter ere van deze gebeurtenis eindelijk haar eigen leven te verstrippen: Mijn lagen.

Door Jeroen van Esch

mijn lagenIn Mijn lagen onthult ze de noemenswaardige fragmenten uit haar leven. En dat zijn er nogal wat, als dit allemaal echt gebeurd is. Van haar prille jeugd, via de altijd interessante puberteit totdat ze volwassen is.

Koffie
Tijdens het lezen stootte ik in mijn enthousiasme een mok koffie om, hup over het hele boek. Want als ik iets doe, dan ook all the way. Na de nodige verwensingen bekeek ik de schade. Gek genoeg kan dit boek het hebben. De potloodtekeningen zijn voorzien van bruine vlekken en geven er nog meer cachet aan. Nog meer de authentieke dagboek-sfeer.

Mijn lagen

Levensverhaal
Want zo kun je dit werkje rustig categoriseren. Als een intiem levensverhaal, maar dan voorzien van een clou en humoristische dialogen, ruim doorspekt met zelfspot. Het is opgedeeld in korte verhaaltjes die op chronologische volgorde haar leven illustreren.

Mijn lagen
Vermakelijk

Wie bekend is met de stijl van Bagieu herkent de Française onmiddellijk. Toegankelijk, expressief en grappig. Pénélope Bagieu is niet te beroerd om een boekje open te doen over het nodige dat haar is overkomen. Hier en daar zal het ongetwijfeld iets aangedikt zijn maar dat mag de pret niet drukken, integendeel.

Mijn lagen is geen zware kost maar een lekker eerlijke autobiografie die ook nieuw publiek zal vermaken. Een mooie uitgave voor een vriendelijke prijs bovendien. Pas wel op met je koffie.

Mijn lagen
Tekst & tekeningen: Pénélope Bagieu
Uitgever: Scratch
144 pagina’s / €17,50 / softcover

Haal dit boek bij je favoriete winkel of bestel online: