Home Nieuws De magische metronoom

De magische metronoom

In het kader van Kinderboekenweek 2018 maakt Striptip! een uitstapje naar een kinderboek: “De Magische Metronoom” door Jeroen van Berckum, met illustraties van Wilma van den Bosch (bekend van haar werk voor o.a. Donald Duck/Disney en Tina).

Door Martijn Douma

In de klas vertelt Sofie dat ze haar spreekbeurt wil gaan houden over Mozart. Dat vinden haar klasgenoten maar raar: naar zijn muziek luisteren toch alleen opa’s en oma’s? Maar Sofie vindt deze muziek gewoon leuk… 

Een metronoom
‘s Middags krijgt ze van haar pianolerares juf Stronk te horen dat ze beter op haar ritme moet letten en dat een metronoom haar daarbij zal helpen. Een metronoom is een instrument dat het tempo aangeeft waarin je muziek moet spelen.  

Een vreemd mannetje…
Met haar vader gaat Sofie naar de muziekwinkel van meneer Musi Mago om een metronoom te kopen. Meneer Musi Mago is een vreemd mannetje, dat gek praat en heel bijzondere instrumenten in zijn winkel heeft, zoals een magische muziekspiegel, die laat zien welk muziekstuk je het leukste vindt om te spelen. Hij verkoopt een heel bijzonder metronoom aan Sofie… 

Tijdreizen en andere avonturen
Wanneer Sofie de metronoom wil gebruiken gebeurt er iets ongelooflijks: ze belandt in 1767, bij Wolfgang Amadeus Mozart, die dan 11 jaar oud is. Leg dat maar eens aan je ouders uit… Vervolgens beleven Sofie en ‘Wolfie’ allerlei avonturen, bij Wolfie en ook bij Sofie thuis. Het broertje van Sofie, Sven, mag ook meedoen. Aan het einde van het boek houdt Sofie haar spreekbeurt over Mozart. 

Spannend!
Een spannend verhaal voor kinderen van ongeveer 7 tot 9 jaar, waarin kennis gemaakt wordt met de metronoom. Het reizen door de geschiedenis en het gebruiken van Mozart in een hoofdrol zorgt ervoor dat kinderen iets leren over Mozart. Dit is allemaal handig verpakt in een verhaal vol actie en spanning. Jeroen van Berckum heeft een vrolijke, beeldende schrijfstijl die kinderen ongetwijfeld zal aanspreken. De illustraties van Wilma van den Bosch zijn mooi en passend. Leuk om te lezen en te bekijken! 

Tekst: Jeroen van Berckum
Illustraties: Wilma van den Bosch
Uitgeverij: Pear Productions
64 pagina’s / hardcover /  9,90 / ISBN 9789078718291 

De Magische Metronoom is het eerste deel in de reeks “Meneer Musi Mago’s Magische Muziekinstrumenten”: kinderboeken met een muzikaal thema, rondom de bijzondere figuur Meneer Musi Mago. Schrijver is Jeroen van Berckum uit Zwolle, de illustraties worden verzorgd door tekenares Wilma van den Bosch, bekend van Donald Duck-weekblad/Disney en Tina.

[bol_product_links block_id=”bol_5b50597536861_selected-products” products=”9200000096960383″ name=”” sub_id=”De Magische Metronoom” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]