Home Recensies De preutse prinses van Paul Geerts

De preutse prinses van Paul Geerts

De Preutse Prinses

Suske en Wiske zijn 75 jaar geworden! En speciaal voor hun verjaardag neemt de opvolger van Willy Vandersteen, Paul Geerts, onze vrienden opnieuw mee op avontuur. Ze trekken hiervoor naar Thailand, meer dan 150 jaar terug in de tijd, om een raadselachtig masker hulp te bieden.

Door Jeroen van Esch

Geerts nam zowel het scenario als het tekenwerk voor zijn rekening. Het levert een heerlijk klassiek Suske en Wiske album op met de kenmerkende ingrediënten. Een mysterieus artefact, tijdreizen naar een exotische cultuur en de nodige fabelfiguren.

De Preutse PrinsesFijn tekenwerk
Het moge duidelijk zijn: Paul Geerts is het tekenen van onze helden nog niet verleerd. Het ziet er prachtig uit en de inkleuring is lekker fris – maar dat is eigenlijk altijd wel in orde bij de reeks. Dan het verhaal. Lichtvoetig dit keer, vrolijk bijna, ondanks de ‘gewetenloze’ schurk die onze vrienden dwars zit.

Preuts?
De titel verwijst uiteraard naar een prinses die niet zo van de intimiteit is, maar het is een tikje gezocht en lijkt vooral om de alliteratie te zijn gekozen. Het is logisch dat ze niet bij de eerste de beste ontmoeting met Lambik een lekker potje gaat staan zoenen. Maar laten we dat gewoon lekker door de vingers zien.

Tijdreis
Mooi om weer een album van Geerts in handen te hebben, dat heeft Standaard toch maar voor elkaar gekregen. Het voelt stiekem een beetje als een persoonlijke tijdreis, terug naar je jeugd.

Paul Geerts
Uitgever: Standaard Uitgeverij
48 pagina’s / €7,99 / softcover