Home Recensies De Vier van Baker Street 7: gevaarlijk spel tussen Holmes en Moran

De Vier van Baker Street 7: gevaarlijk spel tussen Holmes en Moran

Sherlock Holmes speelt een bijzonder schaakspel met zijn tegenstander Kolonel Moran. Terwijl de wereld in de waan is dat hij dood is, zit hij ondergedoken. Het wachten is op wie er nu als eerste aan zet komt: Holmes of Moran. Wanneer er eindelijk iets gebeurt, staat de hele zaak in vuur en vlam…

Door Martijn Douma

Billy, Charlie, Black Tom en Watson (de kat) – de Vier van Baker Street – waren uiteraard het wachten al lang beu, want zoveel valt er niet te doen wanneer Holmes ook niet op onderzoek uit is. Wat ze niet weten is dat de terugkeer van Holmes naar Baker Street op het punt staat te gebeuren – en dat Moran zijn laatste, dodelijke, obstakel is. Voor Moran bestaat er geen toekomst waarin Holmes weer levend is, dus deze nietsontziende scherpschutter verzamelt een legertje dat de detective te grazen moet nemen zodra uitlekt waar die zich bevindt. Een uiterst explosieve situatie dus!

Wanneer de lont uiteindelijk het kruitvat bereikt ontstaat er voor zo ongeveer iedere betrokkene een levensgevaarlijke situatie.

Dit stripboek, getiteld De wraak van Moran, heeft een vaart als een trein, zoveel actie passeert de revue. Vanuit het standpunt van de “jeugdbende” van vier volgen we hoe Sherlock Holmes en Kolonel Moran de degens kruisen. De verschillende personages zijn zodanig geportretteerd dat je of met ze meeleeft, of dat je ze iets ergs toewenst. Dat maakt dat je het verhaal ingetrokken wordt en sneller wil gaan lezen om te weten hoe het afloopt. Knap gedaan!

Zoals ik in mijn recensie van het vorige deel ook al schreef zijn de tekeningen van David Etien geweldig! Helaas heeft hij in dit album zijn kleurenpalet niet gewijzigd, ook niet voor de cover. Fletse kleuren dus weer – jammer, maar het doet verder niet af aan de inhoud. Heerlijk album!

Tekst: J.B. Djian en Olivier Legrand
Tekeningen en inkleuring: David Etien
Vertaling: Dieter Van Tilburgh
Uitgever: Daedalus
Softcover / 56 pagina’s / € 9,25 / ISBN 9789463941365
Hardcover / 56 pagina’s / € 20,50 / ISBN 9789463941358