Home Recensies De Raap van Rubens

De Raap van Rubens

In de loop der jaren hebben Suske, Wiske, Lambik, Sidonia en Jerom kennisgemaakt met enkele van de grootste en belangrijkste schilders uit de kunstgeschiedenis.
In Oude Meesters met Suske en Wiske worden die klassieke verhalen opnieuw gepubliceerd, aangevuld met een uitgebreid dossier over de kunstenaars in kwestie.

Peter Paul Rubens mag de spits afbijten. Kunsthistorica en schrijfster Leen Huet schreef speciaal voor de gelegenheid een portret van de grootmeester van de Antwerpse barok. En dat levert mooie achtergrond informatie op. Zo legt ze bijvoorbeeld even fijntjes uit dat het hele begrip ‘raap’ nergens terug te vinden is in de kunstgeschiedenis, en waarschijnlijk alleen in het atelier van Vandersteen voor nieuwelingen werd gebruikt.

Het verhaal: onderweg naar het Antwerpen van 1620, ziet Lambik hoe struikrovers een groep reizigers overvallen en snelt hen te hulp. Isabella Brant, de vrouw van schilder Peter Paul Rubens, bevindt zich in het gezelschap. Ze nodigt Lambik uit om haar te vergezellen. Wanneer ze hem later voorstelt aan haar man, vraagt Lambik hem of hij in het atelier van de schilder mag werken. Lambik wordt de ‘raap’ van Rubens, de nieuwe leerjongen. Uiteraard duurt het niet lang voor hij zich in de nesten werkt – en wat is de rol van de mysterieuze ketting?

Paul Geerts (naar alle waarschijnlijkheid)
Standaard Uitgeverij
88 pagina’s / €7,99 / softcover

[bol_product_links block_id=”bol_5b0407ccd7748_selected-products” products=”9200000084586722″ name=”raap van rubens” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

RECENSIES OVERZICHT
ARTWORK
9
TEKST
8
Vorig artikelBlokken – de mislukking van een heilstaat
Volgend artikelExodus
de-raap-van-rubensIn de loop der jaren hebben Suske, Wiske, Lambik, Sidonia en Jerom kennisgemaakt met enkele van de grootste en belangrijkste schilders uit de kunstgeschiedenis. In Oude Meesters met Suske en Wiske worden die klassieke verhalen opnieuw gepubliceerd, aangevuld met een uitgebreid dossier over de kunstenaars in kwestie.