Home Nieuws De terugkeer van Peer den Schuymer… en twee andere verhalen

De terugkeer van Peer den Schuymer… en twee andere verhalen

De-terugkeer-van-Peer-den-Schuymer

Er zijn weer drie avonturen van Kapitein Rob heruitgegeven. We kijken vandaag met name naar deel 8. Met De terugkeer van Peer den Schuymer legt Pieter Kuhn het fundament van één van de meest fantastische onderwerpen in zijn verhalen: tijdreizen.

Door Jeroen van Esch

Nadat kapitein Rob uit zijn vorige avontuur, ‘De vallei der vergeten wereld’, geheimzinnige kristallen meenam, blijken deze uitstekend dienst te doen als brandstof voor de vers uitgevonden tijdmachine van professor Prudon. Het is een handzaam apparaat, maar een ongelukje is zo gebeurd. Voordat Rob er erg in heeft, staat hij op het dek van het schip ‘’t Seepaert’ uit de zeventiende eeuw met een sabel in zijn hand, terwijl de kanonnen van Peer den Schuymer hun dodelijke lading over de golven jagen.

De-vallei-der-vergeten-wereld-7

Jongensboek
Er volgt een veldslag die het schip verandert in een serieus slagveld. Rob staat als een ervaren zwaardvechter zijn mannetje – en dat is vreemd. Want waar heeft hij al die moves geleerd?
Allemaal ingrediënten voor een heerlijk jongensboek. Gevechten, piraten die de Marokkaanse kust afschuimen en exotische sultans met hun harem. Een lekker nostalgisch avontuur, verteld door Pieter Kuhn (1910-1966), die zelf ook graag sterke verhalen mocht vertellen.

Het-geheim-van-de-tunnel
Schitterend nostalgisch tekenwerk

De nostalgische zwart-wit tekeningen nemen je mee, terug in de tijd. Ze zijn simpelweg prachtig en met veel gevoel voor drama aan het papier toevertrouwd. Vooral de gedetailleerde schepen zijn juweeltjes. Natuurlijk, qua tekst zul je af en toe je wenkbrauwen fronsen, door de overtypering. De uitgever geeft zelf al aan dat we dat tegenwoordig als discriminerend kunnen beschouwen. Maar we moeten het plaatsen in de vroege naoorlogse jaren. Oordeel zelf, maak je eigen tijdreis en haal deze verzorgde hardcovers in huis.

Kapitein Rob 7 – De vallei der vergeten wereld
Kapitein Rob 8 – De terugkeer van Peer den Schuymer
Kapitein Rob 9 – Het geheim van de tunnel

Tekst & tekeningen: Pieter Kuhn
Uitgever: Personalia

80 pagina’s / €17,50 / hardcover (per stuk)

Haal deze boeken bij je favoriete boekwinkel of bestel direct online: