Home Recensies Douwe Dabbert en de dame in de lijst

Douwe Dabbert en de dame in de lijst

douwe dabbert

Op één van zijn zwerftochten komt Douwe Dabbert tegen zijn zin in het bezit van een oud schilderij. De dame in het schilderij komt steeds tot leven en wil dat onze backpacker op leeftijd haar terugbrengt naar huis.

Door Jeroen van Esch

Het huis in kwestie is geen kunsthandel of brocanterie. Het is niets minder dan het toverkasteel van Socratof. Eerst wil ze echter gerestaureerd worden. Douwe Dabbert moet hiervoor een hachelijke reis ondernemen…

Daar ga je dan als backpacker op leeftijd. Als enige gezelschap een chagrijnig oud wijf in je ezelskar (zeg dat niet hardop!) en de route bezaaid met slagroomtaartjes, op plekken waar het precies niet uitkomt. Gelukkig is daar altijd de trouwe toverknapzak – maar die geeft natuurlijk ook niet altijd wat je verwacht.

douwe dabbertVertrouwd
Douwe Dabbert. Eén van die titels – vind ik – waarvan je weet dat je gewoon gegarandeerde ontspanning in huis haalt. Een fijn verhaal van Thom Roep, omlijst door mooi, degelijk tekenwerk van Piet Wijn. De humor, de unieke karakters, eventjes ontsnappen aan de waan van de dag: dank heren!

Douwe Dabbert – De dame in de lijst
Thom Roep en Piet Wijn
Uitgever: Uitgeverij L
48 pagina’s / €8,95 / softcover 

RECENSIES OVERZICHT
TEKENINGEN
TEKST
Vorig artikelNils 2: de saga vervolgd…
Volgend artikelMarshal Bass 4: Yuma, een broeinest van een gevangenis
douwe-dabbert-en-de-dame-in-de-lijstOp één van zijn zwerftochten komt Douwe Dabbert tegen zijn zin in het bezit van een oud schilderij. De dame in het schilderij komt steeds tot leven en wil dat Douwe haar terugbrengt naar huis.