Home Recensies Het Keizerrijk Trigië – Integraal 1

Het Keizerrijk Trigië – Integraal 1

Het keizerrijk Trigie integraal 1

Op de planeet Elektron, ver van de Aarde, bouwt de jonge krijger Trigo een stad om zijn zwervende volk veiligheid te bieden. Samen met zijn broer Brag, de geleerde Perik en de jonge piloten Janno, Roffa en Keren moet Trigo continu strijd leveren om zijn keizerrijk te verdedigen. Trigopolis is namelijk uitgegroeid tot een imperium van betekenis.

Door Jeroen van Esch

Het keizerrijk Trigie integraal 1Deze eerste integrale omvat behalve een uitgebreid dossier over het ontstaan van de reeks, het verhaal De opkomst en ondergang van het keizerrijk Trigië. Ook de auteurs worden natuurlijk niet vergeten. Niemand minder dan Don Lawrence en Michael Butterworth prijken op de cover als scheppers van dit epos. Het verscheen van 1968 – 1977 in de bladen Sjors en Eppo, en vervolgens in diverse albums. En nu trakteert Uitgeverij L de stripwereld op deze bundel.

Deel 1: 7 boeken
De hele reeks integrales omvat 7 delen met alle verhalen van Lawrence en Butterworth. In dit eerste deel wordt afgetrapt met eveneens 7 boeken: Strijd om Trigië, Crash in de jungle, Laatste uur voor Elektron, Indringer uit Gallas, Het rijk der laatste dagen, De wilde Loris en Oorlog met Hericon. Stuk voor stuk op de kenmerkende manier schitterend en rijk geïllustreerd. Om op je gemakje tot je te nemen: klassieke stripkunst.

Don Lawrence & Michael Butterworth
Uitgever: Uitgeverij L
208 pagina’s / €29,95 / hardcover
208 pagina’s / €89,95 / Luxe uitvoering / hardcover

RECENSIES OVERZICHT
ARTWORK
SCENARIO
Vorig artikelConquests 3: Avatar, maar dan anders
Volgend artikelEen bevredigend slot voor Centaurus
het-keizerrijk-trigie-integraal-1Op de planeet Elektron, ver van de Aarde, bouwt de jonge krijger Trigo een stad om zijn zwervende volk veiligheid te bieden. Samen met zijn broer Brag, de geleerde Perik en de jonge piloten Janno, Roffa en Keren moet Trigo continu strijd leveren om zijn keizerrijk te verdedigen. Trigopolis is namelijk uitgegroeid tot een imperium van betekenis.