Home Recensies Het Narrenschip geeft subliem vervolg aan fantasyreeks

Het Narrenschip geeft subliem vervolg aan fantasyreeks

Instappen op een rijdende trein en direct verbluft worden door de gedetailleerde tekeningen. De eerste illustratie solliciteert openlijk naar de kwalificatie van kunstwerk. Prachtig uitgewerkt lijnenspel, dieptewerking en waanzinnig mooi kleurgebruik zetten een stempel op een eigenzinnig en humoristisch scenario.

Door: Bastiaan van Esch

Het Narrenschip
Een greep uit het introductieverhaal vertelt kort en bondig wat er vooraf ging aan deel 8. Het Narrenschip is een koninkrijkje met velden, bergen, dalen, rivieren en vooral een verscheidenheid aan planten en dieren in een gigantische metalen koepel onder water. Het Narrenschip is erin geslaagd zichzelf te beschermen tegen de wereld van boven en tegen alle mogelijke en onmogelijke rampen tot er, op een koude winterochtend, een grote kloof ontstaat, het gevolg van een zeebeving die het stadje Gekwater in tweeën scheurt.

Keihard lachen
Deel 8 gaat over ‘de verdwijning’. Als gevolg van de zeebeving in een voorafgaand deel is het paleis niet bespaard gebleven en lopen de scheuren dwars door het gebouw. Tijdens een benefietavond om geld in te zamelen voor het herstel van het koninklijk paleis gaat het mis. Allereerst tussen de koningin en haar eigenzinnige dochter. Vervolgens discussiëren de koning en de koningin op pedante, maar hilarische wijze over de invulling van de avond die komen gaat. De rapen zijn gaar als blijkt dat tijdens de feestavond bij het optreden van illusionist Hidinou de koningin verdwijnt. Sergeant Goegebuur gaat met Baltimore op geheel eigen wijze op zoek naar aanknopingspunten. De agent en zijn compagnon hebben hilarische conversaties en zorgen ervoor dat ik keihard moet lachen. Op de cover is het meest hilarische moment gebruikt.

Uitmuntende tekenstijl
Het hele boek staat vol met de mooie tekeningen van hoog niveau. De inkleuring is prachtig en het kleurgebruik is heel sterk. De unieke tekenstijl zorgt voor een bijzondere sfeer en neemt je mee naar een andere wereld. Enerzijds wordt er een nieuwe wereld gecreëerd met voertuigen die horen bij het Narrenschip en anderzijds zijn de tekeningen van gebouwen en het ecosysteem heel realistisch. Die combinatie werkt.

Groot bereik
Het Narrenschip is geschikt is voor een brede doelgroep. De verhaallijnen van de sergeant en Baltimore en de gebeurtenissen in het paleis verlopen niet chronologisch. In ‘de verdwijning’ is het scenario niet heel uitgebreid en is goed te volgen. ‘De verdwijning’ heeft een open einde. Er valt nog veel te onderzoeken en de verwachting is dat er nog meerdere delen zullen volgen.

Scenario en tekeningen: Turf
Uitgeverij: Daedalus
Aantal pagina’s: 48 / €19,95 / hardcover

RECENSIES OVERZICHT
Artwork
s
Vorig artikelTussen vier muren toont keerzijde van crimineel bestaan
Volgend artikelDe Strip Speeddates van december
het-narrenschip-geeft-subliem-vervolg-aan-fantasyreeksInstappen op een rijdende trein en direct verbluft worden door de gedetailleerde tekeningen. De eerste illustratie solliciteert openlijk naar de kwalificatie van kunstwerk. Prachtig uitgewerkt lijnenspel, dieptewerking en waanzinnig mooi kleurgebruik zetten direct een stempel op een eigenzinnig en humoristisch scenario.