Een jongen ziet zijn vrienden één voor één in de duisternis verdwijnen. Zet hij zijn eigen leven op het spel om ze te redden? Deze twee zinnen zijn zo’n beetje alle tekst van Limbo – Lux in Tenebris.
Door Jeroen van Esch
Er wordt verder geen enkele uitleg gegeven. Ook niet op de website van uitgever Oogachtend. Met wat en wie hebben we te maken? Even ronddobberen op Google doet ons afmeren bij de figuur Slartz, het alter ego van de tekenaar, Stephan Louwes. Hij maakt met Limbo zijn officiële debuut, zo blijkt.
Debuut
Een opvallend werk, dat mag gezegd. Het eerste is de materiaalkeuze. Zowel cover als binnenwerk geprint op een dik soort kraftpapier. Je weet wel, dat bruine. Erg mooi. Enkel wit en zwart om een mysterieuze wereld tot leven te wekken. Een prehistorische, reusachtige omgeving, schijnbaar een planeet een stuk verderop het zonnestelsel. Omdat ik niet zonder reden de universiteit niet heb afgerond had ik pas in de tweede leesronde in de gaten dat het verhaal opgebouwd is rond een soort planetencyclus.
Voorgeborchte
Limbo is geen klassieke graphic novel. Er valt niks te lezen. En elke pagina is een grote plaat, die een stukje van het beeldverhaal vertelt. Of er licht in het duisternis van het Voorgeborchte gaat schitteren mag u zelf ontdekken. Ik geef Slartz vandaag het voordeel van de twijfel.
Limbo – Lux in Tenebris – Stephan Louwes
Uitgever: Oogachtend
96 pagina’s / €22.- / hardcover
[bol_product_links block_id=”bol_5c5c9adc6f314_selected-products” products=”9200000103872829″ name=”Limbo” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]