Home Nieuws Poppy: mag het een onsje meer zijn?

Poppy: mag het een onsje meer zijn?

Hanko Kolk is terug met een nieuw avontuur in Meccano: Poppy. Als dodelijke zhzp’er (zelfstandig huurmoordenaar zonder personeel) levert ze topkwaliteit, maar dat is voor haar schimmige opdrachtgevers niet genoeg. Het mag wel wat spectaculairder, groter en heftiger. Een poging hieraan te voldoen slaat echter totaal de verkeerde kant op.

Door Jeroen van Esch

PoppyMaar eerst: Meccano? Wat was dat ook alweer? Meccano is een louche stadstaatje, lichtelijk geïnspireerd door Monaco. Maar misschien komt Dubai beter in de buurt tegenwoordig. Het minilandje wordt geregeerd door zware en excentrieke criminelen en hun hilarische hofhouding van bodyguards. De serie bestaat inmiddels uit vijf albums. Dit nieuwste album is ook voorgepubliceerd in Eppo.

Bloed
In die wereld opereren Poppy en haar partner Raoul als discrete moordenaars. Maar de wereld gaat verder en de wensen extremer. De klussen moeten openbaar zijn, gedrenkt in bloed en hulzen. Met tegenzin komt Poppy tegemoet aan de nieuwe eisen. Ze laat tientallen emmers varkensbloed aanrukken en smeert de plaats delict er lekker mee onder. Job done zou je denken maar al snel komt de nietsontziende opdrachtgever Abdul Acné achter het bedrog. En dan gaan de strak getekende poppetjes pas echt aan het dansen. Want in een wereld die beheerst wordt door een omzet gemeten in liters bloed, tellen dit soort afrekeningen zwaar.

Hanco Kolk én Marloes Dekkers
De tekenaar en scenarist heeft duidelijk lol gehad in het verder scheppen van zijn Meccano-universum. Hij sleept de lezer mee van de chaotische omgeving van de boeven naar het verrassend stille en geordende leven van de huurmoordenaars. Die tegenstelling werkt uitstekend – zo kun je even op adem komen. De lijnvoering is zo klaar als een klontje van Kolk. Wie dagelijks de S1ngles tegenkomt in de krant herkent meteen de hand van de meester. De afronding van het verhaal doet sterk aan de recente actualiteit denken (Ridouan Taghi).

Het inschakelen van zijn goede vriendin Marloes Dekkers voor de verfijnde en sfeervolle inkleuring, werpt bovendien zijn vruchten af. Terecht werd ze onlangs gehuldigd met de P. Hans Frankfurterprijs voor haar oeuvre als colorist, zoals ze zichzelf noemt. Dit alles gevat in een uitstekend verzorgde hardcover maakt het een keurige nieuwe episode in deze serie.

Poppy
Tekst & tekeningen: Hanco Kolk
Inkleuring: Marloes Dekkers
Uitgever: Uitgeverij De Harmonie
63 pagina’s / €20,- / hardcover

Haal dit boek bij je favoriete winkel of bestel direct online:

RECENSIES OVERZICHT
ARTWORK
SCENARIO
Vorig artikelDe verboden haven – klassieker in de dop
Volgend artikelPakt wisseling van de wacht in Baard en Kale goed uit?
poppy-mag-het-een-onsje-meer-zijnHanko Kolk is terug met een nieuw avontuur in Meccano: Poppy. Als dodelijke zhzp'er (zelfstandig huurmoordenaar zonder personeel) levert ze topkwaliteit, maar dat is voor haar schimmige opdrachtgevers niet genoeg. Het mag wel wat spectaculairder, groter en heftiger. Een poging hier aan te voldoen slaat echter totaal de verkeerde kant op.