Home Recensies Bomb Road 2: vliegtuigstrip over Vietnam

Bomb Road 2: vliegtuigstrip over Vietnam

1969: De Vietnamoorlog duurt voort. Kapitein Bradley Townsend wordt vanwege een akkefietje overgeplaatst naar de luchtmachteenheid in Chu Lai. Ook daar gaat de oorlog door: de eenheid ondersteunt bij het aanvallen van dorpen en transporten.

Door Martijn Douma

In dit album wordt een aardig beeld geschetst van hoe het er destijds in Vietnam aan toeging bij het Amerikaanse leger. Momenten van strijd, in de lucht of door middel van bombardementen, worden afgewisseld met onderlinge kameraadschap en strijd. Veel piloten willen gewoon naar huis, maar lang niet iedereen zal dat ook lukken. Daarnaast worden de militairen continu geconfronteerd met de gevolgen van hun acties: er komen niet alleen onschuldige burgers om, maar ook collega’s en vrienden.

De tekeningen van Michel Koeniguer zijn van hoog niveau: helikopters en straaljagers zet hij geweldig neer. De impressie van het landschap in Chu Lai en omgeving is ook erg sterk getekend. De inkleuring van Wes Hartman geeft daarbij een extra boost aan de tekeningen.

Ook voor dit album geldt: geweldig getekende vliegtuigen en een verhaal dat een aardige indruk geeft van het reilen en zeilen van de Amerikaanse luchtmacht in Vietnam.

Tekst en tekeningen: Michel Koeniguer
Inkleuring: Wes Hartman
Vertaling: Frederik van Wonterghem
Grafische verzorging: Studio MYX
Uitgeverij: Silvester Strips
48 pagina’s / hardcover / € 17,95 / ISBN 9789463065191
Ook verkrijgbaar in een voordeelpakket: deel 1 en 2 samen voor € 29,95