Home Recensies Ilias 2: De goden spelen met mensen… en met elkaar

Ilias 2: De goden spelen met mensen… en met elkaar

Om een einde aan de slepende strijd tussen Troje en de Grieken te maken spreken de beide kampen af om hun kampioenen tegen elkaar te laten vechten. De winnaar beslist de oorlog! Hebben de Grieken even pech: hun onoverwinnelijke krijger Achilleus vertikt het om nog te vechten…

Door Martijn Douma

Dan moet Aiax het maar opnemen tegen de Trojaan Hektor. Wanneer deze kampioenenstrijd de oorlog niet weet te beëindigen, gaan de goden zich er nóg meer tegenaan bemoeien…

Spel van goden
Berg je maar wanneer de goden zich in de strijd mengen: ze beïnvloeden soldaten, geven ze bovennatuurlijke krachten en maken gebruik van allerlei trucjes, verleiding en misleiding! Dat levert weer allerlei leuke situaties op… Mensen zijn ook zó makkelijk te beïnvloeden! En is het dan uiteindelijk toch Achilleus die het slagveld betreedt om de strijd te beslissen?

Onthutsend en verrassend
Heerlijk verhaal weer, er gebeurt ontzettend veel, het ene nog onthutsender of verrassender dan het andere! Het lijkt mij niet per se noodzakelijk om eerst deel 1 gelezen te hebben, maar het zal de context ongetwijfeld helderder maken. Het dossier waarmee dit stripboek wordt afgesloten voegt weer veel interessante informatie over deze mythe toe.

Erg mooie tekeningen van Pierre Taranzano (Marseille, 1971), van wie het drieluik De Ilias zijn eerste in het Nederlands vertaalde werk is. Wederom een erg geslaagd album in de reeks De wijsheid van mythes!

Tekst: Luc Ferry
Scenario: Clotilde Bruneau
Tekeningen: Pierre Taranzano
Artistieke leiding en storyboard: Didier Poli
Inkleuring: Stambecco
Cover: Fred Vigneaux
Vertaling: Dieter Van Tilburgh
Uitgeverij: Daedalus
Softcover: 56 pagina’s / € 10,25 / ISBN 9789463941167
Hardcover: 56 pagina’s / € 20,50 / ISBN 9789463940955